Poriluk narežemo na polumjesece. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i pirjamo poriluk sve dok ne postane staklast. Premjestimo u veći lonac, dodamo 3 čaše vode te lovorov list i pričekamo dok ne proključa.
Juha od krumpira s lososom
Sastojci
4
porcije
-
- 1 prstohvat papar
- 1 kom poriluk
- 0,5 kom limuna
- 300 g lososa
- 1 kom lovorov list
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 prstohvat sol
- 300 g krumpira
- 1 žlica krumpirovo brašno
- 1 prstohvat papar
- 2 žlice peršina
- 100 ml kisela vrhnja
Priprema
Paralelno ogulimo krumpir, narežemo ga na debele kockice i dodamo u vodu koja se kuha. Smanjimo vatru i kuhamo dok ne postane mekan.
Filete lososa narežemo na kocke i dodamo u juhu. Kuhamo sljedećih 5 minuta, a nakon toga dodamo vrhnje, krumpirovo brašno i još malo zagrijavamo. Začinimo solju i paprom. Stavimo u posudice i ukrasimo sjeckanim peršinom.
Limun narežemo na komade i poslužimo kao dodatak juhi na posebnom tanjuriću. Zbog poboljšanja okusa može se staviti nekoliko kapi u juhu.