
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 prstohvata prstohvat | Papra Papar | |
1 kom kom | Poriluka Poriluk | |
0,5 kom kom | Limuna Limun | |
300 g g | Lososa Losos | |
1 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | |
3 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
300 g g | Krumpira Krumpir | |
1 žlice žlica | Krumpirovog brašna Krumpirovo brašno | |
1 prstohvata prstohvat | Papra Papar | |
2 žlice žlica | Peršina Peršin | |
100 ml ml | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuha od krumpira s lososom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Poriluk narežemo na polumjesece. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i pirjamo poriluk sve dok ne postane staklast. Premjestimo u veći lonac, dodamo 3 čaše vode te lovorov list i pričekamo dok ne proključa.
Paralelno ogulimo krumpir, narežemo ga na debele kockice i dodamo u vodu koja se kuha. Smanjimo vatru i kuhamo dok ne postane mekan.
Filete lososa narežemo na kocke i dodamo u juhu. Kuhamo sljedećih 5 minuta, a nakon toga dodamo vrhnje, krumpirovo brašno i još malo zagrijavamo. Začinimo solju i paprom. Stavimo u posudice i ukrasimo sjeckanim peršinom.
Limun narežemo na komade i poslužimo kao dodatak juhi na posebnom tanjuriću. Zbog poboljšanja okusa može se staviti nekoliko kapi u juhu.