Juha od krumpira s lososom

Juha od krumpira s lososom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   prstohvat papar
    • 1   kom poriluk
    • 0,5   kom limuna
    • 300   g lososa
    • 1   kom lovorov list
    • 3   žlice maslinova ulja
    • 1   prstohvat sol
    • 300   g krumpira
    • 1   žlica krumpirovo brašno
    • 1   prstohvat papar
    • 2   žlice peršina
    • 100   ml kisela vrhnja

Priprema

    Poriluk narežemo na polumjesece. Na tavi zagrijemo maslinovo ulje i pirjamo poriluk sve dok ne postane staklast. Premjestimo u veći lonac, dodamo 3 čaše vode te lovorov list i pričekamo dok ne proključa.

    Paralelno ogulimo krumpir, narežemo ga na debele kockice i dodamo u vodu koja se kuha. Smanjimo vatru i kuhamo dok ne postane mekan.

    Filete lososa narežemo na kocke i dodamo u juhu. Kuhamo sljedećih 5 minuta, a nakon toga dodamo vrhnje, krumpirovo brašno i još malo zagrijavamo. Začinimo solju i paprom. Stavimo u posudice i ukrasimo sjeckanim peršinom.

    Limun narežemo na komade i poslužimo kao dodatak juhi na posebnom tanjuriću. Zbog poboljšanja okusa može se staviti nekoliko kapi u juhu.