Više za vas!
Juha od krumpira s lososom i kozicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

750 g g Krumpira Krumpir
200 g g Povrća za juhu Povrće za juhu
2 žlice žlica Maslaca Maslac
1 kom kom Luka Luk
Soli Sol
(po želji)
1 L L Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
0,5 - 1 kom kom Limunova korice Limunova korica
0,5 - 1 kom kom Limunovog soka Limunov sok
Papra Papar
(po želji)
250 g g Lososa Losos
125 g g Kozica Kozice
100 g g Šlaga Šlag
0,25 svežnja svežanj Kopra Kopar
100 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje

Juha od krumpira s lososom i kozicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(68)

Priprema

Priprema:

Povrće za juhu oprati odnosno oguliti, oguliti krumpir i luk. Sve nasjeckati na sitne kocke i propržiti na vrućem maslacu. Zaliti povrtnim temeljcem, dodati sol, papar i koricu limuna te kuhati do vrenja. Zatim poklopljeno kuhati 20 minuta na laganoj vatri.

U međuvremenu losos i kozice oprati i lagano osušiti ubrusom. Losos narezati na komade veličine zalogaja i začiniti solju, paprom i limunovim sokom.

Iz juhe izvaditi malo povrća i krumpira i staviti na stranu, a ostatak smiksati u juhi, dodati vrhnje za šlag i po potrebi začiniti. U juhu ubaciti komade lososa, kozice i povrće prethodno izvađeno iz juhe te sve lagano kuhati još 5 minuta.

Otrgnuti vrhove kopra i nasjeckati, pomiješati s kiselim vrhnjem. Na svaki tanjur juhe staviti po jednu kuglicu ove smjese.