Juha od krumpira s lososom i kozicama

Juha od krumpira s lososom i kozicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 750   g krumpira
    • 200   g povrća za juhu
    • 2   žlice maslaca
    • 1   kom luk
    •   soli po želji
    • 1   l povrtni temeljac
    • 0,5   - 1   kom limunova korica
    • 0,5   - 1   kom limunov sok
    •   papra po želji
    • 250   g lososa
    • 125   g kozica
    • 100   g šlaga
    • 0,25   svežnja kopra
    • 100   g kisela vrhnja

Priprema

    Priprema:

    Povrće za juhu oprati odnosno oguliti, oguliti krumpir i luk. Sve nasjeckati na sitne kocke i propržiti na vrućem maslacu. Zaliti povrtnim temeljcem, dodati sol, papar i koricu limuna te kuhati do vrenja. Zatim poklopljeno kuhati 20 minuta na laganoj vatri.

    U međuvremenu losos i kozice oprati i lagano osušiti ubrusom. Losos narezati na komade veličine zalogaja i začiniti solju, paprom i limunovim sokom.

    Iz juhe izvaditi malo povrća i krumpira i staviti na stranu, a ostatak smiksati u juhi, dodati vrhnje za šlag i po potrebi začiniti. U juhu ubaciti komade lososa, kozice i povrće prethodno izvađeno iz juhe te sve lagano kuhati još 5 minuta.

    Otrgnuti vrhove kopra i nasjeckati, pomiješati s kiselim vrhnjem. Na svaki tanjur juhe staviti po jednu kuglicu ove smjese.