
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Luka Luk | |
2 L L | Pilećih juha Pileća juha | |
2 češnja češanj | Češnjaka Češnjak | |
1 kom kom | Poriluka Poriluk | |
0,5 žličice žličica | Origana Origano | |
150 g g | Sušenih rajčica Sušene rajčice | |
0,5 žličice žličica | Bosiljka Bosiljak | |
1 konzerve konzerva | Rajčice Rajčica | |
2 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
4 žlice žlica | Mascarponea Mascarpone |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listJuha od sušenih rajčica i sira mascarpone
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema
Poriluk narežemo na sitne kolutiće, a luk na kockice. Na tavi otopimo maslac, ubacimo luk i poriluk i pričekamo da dobiju staklasti izgled.Češnjaknasjeckamo i dodamo pri kraju prženja, na trenutak sve skupa pržimo.Premjestimo u lonac. Na tavi kratko pirjamo sušene rajčice narezane na uske štapiće, dodamo konzerviranerajčice, kratko skupa pržimo pa stavimo u lonac. Sadržaj lonca zalijemo s 2 litre temeljca. Sve skupa kuhamo oko 20 minuta. Miksamo u glatku smjesu, začinimo solju, paprom i začinskim biljem. Na kraju dodamo mascarpone i promiješamo da se potpuno otopi.
Serviranje
Juhu nalijemo u posudice, ukrasimo svježimbosiljkom.