Juha od sušenih rajčica i sira mascarpone

Juha od sušenih rajčica i sira mascarpone image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom luk
    • 2   l pilećih juha
    • 2   češnja češnjaka
    • 1   kom poriluk
    • 0,5   žličice origana
    • 150   g sušenih rajčica
    • 0,5   žličice bosiljka
    • 1   konzerva rajčica
    • 2   žlice maslaca
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 4   žlice mascarponea

Priprema

    Priprema

    Poriluk narežemo na sitne kolutiće, a luk na kockice. Na tavi otopimo maslac, ubacimo luk i poriluk i pričekamo da dobiju staklasti izgled.Češnjaknasjeckamo i dodamo pri kraju prženja, na trenutak sve skupa pržimo.Premjestimo u lonac. Na tavi kratko pirjamo sušene rajčice narezane na uske štapiće, dodamo konzerviranerajčice, kratko skupa pržimo pa stavimo u lonac. Sadržaj lonca zalijemo s 2 litre temeljca. Sve skupa kuhamo oko 20 minuta. Miksamo u glatku smjesu, začinimo solju, paprom i začinskim biljem. Na kraju dodamo mascarpone i promiješamo da se potpuno otopi.

    Serviranje

    Juhu nalijemo u posudice, ukrasimo svježimbosiljkom.