Priprema
Juha od sušenih rajčica i sira mascarpone
Sastojci
4
porcije
-
- 1 kom luk
- 2 l pilećih juha
- 2 češnja češnjaka
- 1 kom poriluk
- 0,5 žličice origana
- 150 g sušenih rajčica
- 0,5 žličice bosiljka
- 1 konzerva rajčica
- 2 žlice maslaca
- soli po želji
- papra po želji
- 4 žlice mascarponea
Priprema
Poriluk narežemo na sitne kolutiće, a luk na kockice. Na tavi otopimo maslac, ubacimo luk i poriluk i pričekamo da dobiju staklasti izgled.Češnjaknasjeckamo i dodamo pri kraju prženja, na trenutak sve skupa pržimo.Premjestimo u lonac. Na tavi kratko pirjamo sušene rajčice narezane na uske štapiće, dodamo konzerviranerajčice, kratko skupa pržimo pa stavimo u lonac. Sadržaj lonca zalijemo s 2 litre temeljca. Sve skupa kuhamo oko 20 minuta. Miksamo u glatku smjesu, začinimo solju, paprom i začinskim biljem. Na kraju dodamo mascarpone i promiješamo da se potpuno otopi.
Serviranje
Juhu nalijemo u posudice, ukrasimo svježimbosiljkom.