Više za vas!
Juha od sušenih rajčica i sira mascarpone

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Luka Luk
2 L L Pilećih juha Pileća juha
2 češnja češanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Poriluka Poriluk
0,5 žličice žličica Origana Origano
150 g g Sušenih rajčica Sušene rajčice
0,5 žličice žličica Bosiljka Bosiljak
1 konzerve konzerva Rajčice Rajčica
2 žlice žlica Maslaca Maslac
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
4 žlice žlica Mascarponea Mascarpone

Juha od sušenih rajčica i sira mascarpone

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema

Poriluk narežemo na sitne kolutiće, a luk na kockice. Na tavi otopimo maslac, ubacimo luk i poriluk i pričekamo da dobiju staklasti izgled.Češnjaknasjeckamo i dodamo pri kraju prženja, na trenutak sve skupa pržimo.Premjestimo u lonac. Na tavi kratko pirjamo sušene rajčice narezane na uske štapiće, dodamo konzerviranerajčice, kratko skupa pržimo pa stavimo u lonac. Sadržaj lonca zalijemo s 2 litre temeljca. Sve skupa kuhamo oko 20 minuta. Miksamo u glatku smjesu, začinimo solju, paprom i začinskim biljem. Na kraju dodamo mascarpone i promiješamo da se potpuno otopi.

Serviranje

Juhu nalijemo u posudice, ukrasimo svježimbosiljkom.