
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
800 g g | Krumpira Krumpir | ||
500 ml ml | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
3 kom kom | Kruške Kruška | ||
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Gustina
Gustin (po potrebi) | |||
Mažurana
Mažuran (po želji) | |||
Juneća filea
Juneći file (750 g) | |||
125 g g | Sira Sir | ||
Orahovoga ulja
Orahovo ulje (po želji) | |||
4 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
100 ml ml | Vode Voda | ||
1 žličice žličica | Papra
Papar (u zrnu) | ||
2 žlice žlica | Oraha
Orah (u jezgri) | ||
Šećera
Šećer (po želji) | |||
Kruške
Kruška (po potrebi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listJuneći filet s gratiniranim kruškama i cheddar sirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema: Zakuhamo vrhnje, začinimo, dodamo gustin Ploške krumpira i krušaka stavimo u posudu Prelijemo vrućim vrhnjem Naribamo cheddar i sve promiješamo Posložimo u posudu za pečenje i pečemo oko 40 minuta na 180 °C Juneći filet izrežemo na 4 komada Stavimo u zagrijanu pećnicu (100 °C) oko 20 minuta Maslac rastopimo u tavi, dodamo žličicu crnog papra Meso pečemo s obje strane Stavimo nekoliko kapi orahovog ulja u maslac Zatim dodamo vodu i šećer Na kraju dodamo jezgre oraha i kratko pustimo prokuhati Ostavimo kuhati na laganoj vatri minimalno 2 sata, zatim ocijedimo Biljno ulje zagrijemo u loncu i ocijeđene jezgre oraha pržimo na oko 180 °C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju
Savjet: Aroma papra će biti intenzivnija ako zrna papra zagrijemo u tavi i naribamo na ribež