Priprema: Zakuhamo vrhnje, začinimo, dodamo gustin Ploške krumpira i krušaka stavimo u posudu Prelijemo vrućim vrhnjem Naribamo cheddar i sve promiješamo Posložimo u posudu za pečenje i pečemo oko 40 minuta na 180 °C Juneći filet izrežemo na 4 komada Stavimo u zagrijanu pećnicu (100 °C) oko 20 minuta Maslac rastopimo u tavi, dodamo žličicu crnog papra Meso pečemo s obje strane Stavimo nekoliko kapi orahovog ulja u maslac Zatim dodamo vodu i šećer Na kraju dodamo jezgre oraha i kratko pustimo prokuhati Ostavimo kuhati na laganoj vatri minimalno 2 sata, zatim ocijedimo Biljno ulje zagrijemo u loncu i ocijeđene jezgre oraha pržimo na oko 180 °C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju
Juneći filet s gratiniranim kruškama i cheddar sirom
Sastojci
4
osoba
-
- 800 g krumpira
- 500 ml kisela vrhnja
- 3 kom kruške
- muškatna oraščića po želji
- papra po želji
- soli po želji
- gustina po potrebi
- mažurana po želji
- juneća filea 750 g
- 125 g sira
- orahovoga ulja po želji
- 4 žlice maslaca
- 100 ml vode
- 1 žličica papar u zrnu
- 2 žlice oraha u jezgri
- šećera po želji
- kruške po potrebi
Priprema
Savjet: Aroma papra će biti intenzivnija ako zrna papra zagrijemo u tavi i naribamo na ribež