Više za vas!
Keksi sreće

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

40 g g Maslaca Maslac
50 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
1 kom kom Bjelanjaka Bjelanjak
Soli Sol
(prstohvat)
40 g g Brašna Brašno

Keksi sreće

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(2)

Priprema

Priprema:

Maslac otopiti i ostaviti da se ohladi. Šećer u prahu prosijati. Bjelanjak i sol pjenasto izmiješati. Postepeno miješajući dodavati šećer u prahu i izraditi gustu kremu. Posipati brašnom i brzo umiješati maslac.

Na komadu papira za pečenje označiti dva kruga (svaki po 9-10 cm Ø). Dodati po 1 žličicu tijesta; paletom ili nožem razmazati ravnomjerno i tanko. Peći 4-5 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok krugovi na rubovima ne počnu lagano poprimati smeđu boju.

Lim izvaditi iz pećnice; po jednu traku papira staviti na sredinu kruga i pomoću palete najprije preklopiti po pola, potom sa zatvorenom stranom prema dolje staviti preko ruba čaše tako da nastane četvrt kruga. Ostaviti da se ohladi. Ostatak tijesta obraditi na isti način. Kekse sreće zapakirati u posudu koja ne propušta zrak.

Savjet: Dok se pečeno tijesto hladi, brzo postaje tvrdo, tako da je najbolje odjednom peći i preklapati samo po 2 keksa.