Keksi sreće

Keksi sreće image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

12 porcije
    • 40   g maslaca
    • 50   g šećera u prahu
    • 1   kom bjelanjak
    •   soli prstohvat
    • 40   g brašna

Priprema

    Priprema:

    Maslac otopiti i ostaviti da se ohladi. Šećer u prahu prosijati. Bjelanjak i sol pjenasto izmiješati. Postepeno miješajući dodavati šećer u prahu i izraditi gustu kremu. Posipati brašnom i brzo umiješati maslac.

    Na komadu papira za pečenje označiti dva kruga (svaki po 9-10 cm Ø). Dodati po 1 žličicu tijesta; paletom ili nožem razmazati ravnomjerno i tanko. Peći 4-5 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok krugovi na rubovima ne počnu lagano poprimati smeđu boju.

    Lim izvaditi iz pećnice; po jednu traku papira staviti na sredinu kruga i pomoću palete najprije preklopiti po pola, potom sa zatvorenom stranom prema dolje staviti preko ruba čaše tako da nastane četvrt kruga. Ostaviti da se ohladi. Ostatak tijesta obraditi na isti način. Kekse sreće zapakirati u posudu koja ne propušta zrak.

    Savjet: Dok se pečeno tijesto hladi, brzo postaje tvrdo, tako da je najbolje odjednom peći i preklapati samo po 2 keksa.

Oznake