
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
40 g g | Maslaca Maslac | |
50 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
1 kom kom | Bjelanjaka Bjelanjak | |
Soli
Sol (prstohvat) | ||
40 g g | Brašna Brašno |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKeksi sreće
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maslac otopiti i ostaviti da se ohladi. Šećer u prahu prosijati. Bjelanjak i sol pjenasto izmiješati. Postepeno miješajući dodavati šećer u prahu i izraditi gustu kremu. Posipati brašnom i brzo umiješati maslac.
Na komadu papira za pečenje označiti dva kruga (svaki po 9-10 cm Ø). Dodati po 1 žličicu tijesta; paletom ili nožem razmazati ravnomjerno i tanko. Peći 4-5 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok krugovi na rubovima ne počnu lagano poprimati smeđu boju.
Lim izvaditi iz pećnice; po jednu traku papira staviti na sredinu kruga i pomoću palete najprije preklopiti po pola, potom sa zatvorenom stranom prema dolje staviti preko ruba čaše tako da nastane četvrt kruga. Ostaviti da se ohladi. Ostatak tijesta obraditi na isti način. Kekse sreće zapakirati u posudu koja ne propušta zrak.
Savjet: Dok se pečeno tijesto hladi, brzo postaje tvrdo, tako da je najbolje odjednom peći i preklapati samo po 2 keksa.