
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 g g | Maslaca Maslac | |
4 kom kom | Jaja Jaje | |
150 g g | Šećera Šećer | |
prstohvata prstohvat | Soli Sol | |
1 vrećice vrećica | Vanilin šećera Vanilin šećer | |
550 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | |
180 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
150 g g | Brašna Brašno | |
40 g g | Gussnela Gussnel | |
300 g g | Kokosova brašna Kokosovo brašno | |
70 g g | Kakaa Kakao | |
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | |
Papira za pečenje
Papir za pečenje (po potrebi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKokos kocke
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Otopiti maslac i pustiti da se ohladi. Jaja umutiti u čvrstu i laganu kremu. Lagano umiješati šećer, vanilin šećer i sol. Nastaviti mutiti dok smjesa ne postane prozračna. Prosijati brašno, prašak za pecivo i škrobno brašno i umiješati. Dodati kokosovo brašno pa rastopljeni maslac.
Smjesu izliti u četvrtasti lim za pečenje (cca 23x23 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 25 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju. Pustiti da se ohladi i izrezati u 25 kocaka.
Za preljev prosijati šećer u prahu i kakao u prahu. Zagrijati mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Lagano umiješati šećer u prahu i kakao. Kokosovo brašno istresti u zdjelu.
Kocke prvo umočiti u smjesu kakaa, ocijediti pa dobro prekriti kokosovim brašnom.
Ostaviti da se osuše na komadu papira za pečenje.
Sastojci (za 25 komada):
Za tijesto:
• 75 g maslaca Pilos
• 4 jaja
• 150 g šećera Kiara
• 1 vrećica vanilin šećera Belbake
• 1 prstohvat soli
• 150 g brašna Castello
• 1 žličica praška za pecivo Belbake
• 40 g škrobnog brašna
• 25 g kokosovog brašna Belbake
Za preljev
• 550 g šećera u prahu Castello
• 70 g kakaa u prahu Castello
• 180 ml mlijeka Pilos
• 25 g maslaca Pilos
• 275 g kokosovog brašna (za posipanje) Belbake
• Papir za pečenje Aromata