Više za vas!
Kokos kocke

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

100 g g Maslaca Maslac
4 kom kom Jaja Jaje
150 g g Šećera Šećer
prstohvata prstohvat Soli Sol
1 vrećice vrećica Vanilin šećera Vanilin šećer
550 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
180 ml ml Mlijeka Mlijeko
150 g g Brašna Brašno
40 g g Gussnela Gussnel
300 g g Kokosova brašna Kokosovo brašno
70 g g Kakaa Kakao
1 žličice žličica Praška za pecivo Prašak za pecivo
Papira za pečenje Papir za pečenje
(po potrebi)

Kokos kocke

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:20 sati
(1)

Priprema

Otopiti maslac i pustiti da se ohladi. Jaja umutiti u čvrstu i laganu kremu. Lagano umiješati šećer, vanilin šećer i sol. Nastaviti mutiti dok smjesa ne postane prozračna. Prosijati brašno, prašak za pecivo i škrobno brašno i umiješati. Dodati kokosovo brašno pa rastopljeni maslac.

Smjesu izliti u četvrtasti lim za pečenje (cca 23x23 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 25 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju. Pustiti da se ohladi i izrezati u 25 kocaka.

Za preljev prosijati šećer u prahu i kakao u prahu. Zagrijati mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Lagano umiješati šećer u prahu i kakao. Kokosovo brašno istresti u zdjelu.

Kocke prvo umočiti u smjesu kakaa, ocijediti pa dobro prekriti kokosovim brašnom.

Ostaviti da se osuše na komadu papira za pečenje.

Sastojci (za 25 komada):

Za tijesto:

• 75 g maslaca Pilos

• 4 jaja

• 150 g šećera Kiara

• 1 vrećica vanilin šećera Belbake

• 1 prstohvat soli

• 150 g brašna Castello

• 1 žličica praška za pecivo Belbake

• 40 g škrobnog brašna

• 25 g kokosovog brašna Belbake

Za preljev

• 550 g šećera u prahu Castello

• 70 g kakaa u prahu Castello

• 180 ml mlijeka Pilos

• 25 g maslaca Pilos

• 275 g kokosovog brašna (za posipanje) Belbake

• Papir za pečenje Aromata

Tagovi

Deserti