
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
100 g g | Maslaca Maslac | ||
4 kom kom | Jaja Jaje | ||
150 g g | Šećera Šećer | ||
prstohvata prstohvat | Soli Sol | ||
1 vrećice vrećica | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
550 g g | Šećera u prahu Šećer u prahu | ||
180 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
150 g g | Brašna Brašno | ||
40 g g | Gussnela Gussnel | ||
300 g g | Kokosova brašna Kokosovo brašno | ||
70 g g | Kakaa Kakao | ||
1 žličice žličica | Praška za pecivo Prašak za pecivo | ||
Papira za pečenje
Papir za pečenje (po potrebi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKokos kocke
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Otopiti maslac i pustiti da se ohladi. Jaja umutiti u čvrstu i laganu kremu. Lagano umiješati šećer, vanilin šećer i sol. Nastaviti mutiti dok smjesa ne postane prozračna. Prosijati brašno, prašak za pecivo i škrobno brašno i umiješati. Dodati kokosovo brašno pa rastopljeni maslac.
Smjesu izliti u četvrtasti lim za pečenje (cca 23x23 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 25 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju. Pustiti da se ohladi i izrezati u 25 kocaka.
Za preljev prosijati šećer u prahu i kakao u prahu. Zagrijati mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Lagano umiješati šećer u prahu i kakao. Kokosovo brašno istresti u zdjelu.
Kocke prvo umočiti u smjesu kakaa, ocijediti pa dobro prekriti kokosovim brašnom.
Ostaviti da se osuše na komadu papira za pečenje.
Sastojci (za 25 komada):
Za tijesto:
• 75 g maslaca Pilos
• 4 jaja
• 150 g šećera Kiara
• 1 vrećica vanilin šećera Belbake
• 1 prstohvat soli
• 150 g brašna Castello
• 1 žličica praška za pecivo Belbake
• 40 g škrobnog brašna
• 25 g kokosovog brašna Belbake
Za preljev
• 550 g šećera u prahu Castello
• 70 g kakaa u prahu Castello
• 180 ml mlijeka Pilos
• 25 g maslaca Pilos
• 275 g kokosovog brašna (za posipanje) Belbake
• Papir za pečenje Aromata