Kokos kocke

Kokos kocke image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1:20 h

Sastojci

5 osoba
    • 100   g maslaca
    • 4   kom jaja
    • 150   g šećera
    •   prstohvata soli
    • 1   vrećica vanilin šećer
    • 550   g šećera u prahu
    • 180   ml mlijeka
    • 150   g brašna
    • 40   g gussnela
    • 300   g kokosova brašna
    • 70   g kakaa
    • 1   žličica prašak za pecivo
    •   papira za pečenje po potrebi

Priprema

    Otopiti maslac i pustiti da se ohladi. Jaja umutiti u čvrstu i laganu kremu. Lagano umiješati šećer, vanilin šećer i sol. Nastaviti mutiti dok smjesa ne postane prozračna. Prosijati brašno, prašak za pecivo i škrobno brašno i umiješati. Dodati kokosovo brašno pa rastopljeni maslac.

    Smjesu izliti u četvrtasti lim za pečenje (cca 23x23 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca 25 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnosmeđu boju. Pustiti da se ohladi i izrezati u 25 kocaka.

    Za preljev prosijati šećer u prahu i kakao u prahu. Zagrijati mlijeko i maslac dok se maslac ne otopi. Lagano umiješati šećer u prahu i kakao. Kokosovo brašno istresti u zdjelu.

    Kocke prvo umočiti u smjesu kakaa, ocijediti pa dobro prekriti kokosovim brašnom.

    Ostaviti da se osuše na komadu papira za pečenje.

    Sastojci (za 25 komada):

    Za tijesto:

    • 75 g maslaca Pilos

    • 4 jaja

    • 150 g šećera Kiara

    • 1 vrećica vanilin šećera Belbake

    • 1 prstohvat soli

    • 150 g brašna Castello

    • 1 žličica praška za pecivo Belbake

    • 40 g škrobnog brašna

    • 25 g kokosovog brašna Belbake

    Za preljev

    • 550 g šećera u prahu Castello

    • 70 g kakaa u prahu Castello

    • 180 ml mlijeka Pilos

    • 25 g maslaca Pilos

    • 275 g kokosovog brašna (za posipanje) Belbake

    • Papir za pečenje Aromata

Oznake