Kolač od maka i jabuka bez šećera i brašna

Kolač od maka i jabuka bez šećera i brašna image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 osoba
    • 4   kom jabuke
    • 3   kom jaja
    • 150   ml bademovog mlijeka
    • 100   g maka
    • 4   žlice badema mljeveni
    • 2   žlice cvjetnoga meda
    • 1   žličica prašak za pecivo

Priprema

    Priprema:

    Jabuke naribajte i iz njih dobro istisnite vodu kako kolač ne bi bio premekan.

    Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a pleh za pečenje obložite papirom.U jednoj zdjeli jaja istucite s medom i bademovim mlijekom, a u drugoj pomiješajte mljeveni mak, bademe i prašak za pecivo.

    Dodajte naribane jabuke, sjedinite sastojke te smjesu izlijte u pleh za pečenje. Kolač od maka pecite oko 35 min.

    Kada se kolač spekao možete preko njega preliti preljev od bijele čokolade.

Oznake