Priprema:
Kolač od maka i jabuka bez šećera i brašna
Sastojci
4
osoba
-
- 4 kom jabuke
- 3 kom jaja
- 150 ml bademovog mlijeka
- 100 g maka
- 4 žlice badema mljeveni
- 2 žlice cvjetnoga meda
- 1 žličica prašak za pecivo
Priprema
Jabuke naribajte i iz njih dobro istisnite vodu kako kolač ne bi bio premekan.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a pleh za pečenje obložite papirom.U jednoj zdjeli jaja istucite s medom i bademovim mlijekom, a u drugoj pomiješajte mljeveni mak, bademe i prašak za pecivo.
Dodajte naribane jabuke, sjedinite sastojke te smjesu izlijte u pleh za pečenje. Kolač od maka pecite oko 35 min.
Kada se kolač spekao možete preko njega preliti preljev od bijele čokolade.