
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kg kg | Nektarine Nektarina | ||
600 ml ml | Rizlinga Rizling | ||
250 g g | Šećera Šećer | ||
500 ml ml | Soka od breskve Sok od breskve | ||
1 pakovanja pakovanje | Konzervansa Konzervans | ||
75 ml ml | Amaretta Amaretto |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKompot od nektarina s amarettom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Nektarine opari, presjeći na pola i odstraniti koštice. Polovice dobro natisnuti u čiste staklenke oprane u vrućoj vodi.
Zakuhati nektar, vino i šećer i ostaviti da kuha 3 minute. Dodati amaretto i vruće preliti preko nektarina. U svaku staklenku dodati na vrh noža konzervansa. Staklenke zatvoriti poklopcima, neoštećenim gumenim prstenima i kopčama te staviti u lim za pečenje iz pećnice.
Umetnuti u hladnu pećnicu u donju vodilicu te doliti toliko vruće vode da staklenke budu u vodi oko 2 cm. Pećnicu zagrijati na 175 °C. Kada se u svim staklenkama podignu mjehurići zraka (nakon otprilike 35-40 minuta), isključiti pećnicu i kompot od nektarina ostaviti još 30 minuta u vrućoj pećnici, bez otvaranja vrata.
Pažljivo izvaditi staklenke, ohladiti i provjeriti poklopce. Skladištiti se mogu samo dobro zatvorene staklenke, otvorene staklenke čuvati u hladnjaku i brzo upotrijebiti. Ovaj kompot se odlično slaže sa sladoledom od vanilije.
Savjet: Na isti način mogu se konzervirati i breskve, ali njih treba prethodno preliti vrućom vodom i oguliti.