
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Pileta
Pile (cca. 120 g) | |
1 kom kom | Naranče Naranča | |
2 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | |
1 kom kom | Luka Luk | |
1 žlice žlica | Curryija Curry | |
1 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | |
50 ml ml | Crnoga vina Crno vino | |
1 kom kom | Marelice Marelica | |
50 g g | Jogurta Jogurt | |
2 - 3 žlice žlica | Worcestershire umaka Worcestershire umak | |
Smeđega šećera
Smeđi šećer (po želji) | ||
30 g g | Badema u listićima Badem u listićima | |
200 g g | Salate Salata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKraljevska salata od piletine
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pile oprati i tapkanjem osušiti. Naranču oprati, prepoloviti. Narančom, lovorovim listom i paprom u zrnu nadjenuti pile i zatvoriti. Izvana natrljati sa soli, paprom i žlicom ulja. Prsima prema gore staviti u pekač. Peći 50-60 min. u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok svježi sok ne počne izlaziti kada se probode bedro. Pile ostaviti da se ohladi.
Luk u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati. U preostalom ulju pirjati dok ne bude staklasto. Dodati kari u prahu i koncentrat rajčice te zajedno zapeći oko 1 minutu. Dodati crno vino i 2 žlice vode, posoliti i popapriti te ostaviti da se ukuha do pola. Protisnuti kroz cjedilo i ostaviti da se ohladi.
Marelicu oprati, izvaditi košticu i izraditi pire. Pomiješati sa smjesom karija, majonezom i jogurtom, dodati umak Worcester, sol, papar i šećer. Odvojiti pileće meso od kostiju, skinuti kožu. Meso natrgati ili narezati na komade veličine zalogaja, dodati u umak i ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku dva sata ili preko noći.
Prije posluživanja zapeći listiće badema u tavi bez dodatka masnoće. Rimsku salatu očistiti, oprati, ocijediti i rastrgati. Začiniti salatu, složiti preko mesa i posipati bademima.