Više za vas!
Kraljevska salata od piletine

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Pileta Pile
(cca. 120 g)
1 kom kom Naranče Naranča
2 kom kom Lovorova lista Lovorov list
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 kom kom Luka Luk
1 žlice žlica Curryija Curry
1 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
50 ml ml Crnoga vina Crno vino
1 kom kom Marelice Marelica
50 g g Jogurta Jogurt
2 - 3 žlice žlica Worcestershire umaka Worcestershire umak
Smeđega šećera Smeđi šećer
(po želji)
30 g g Badema u listićima Badem u listićima
200 g g Salate Salata

Kraljevska salata od piletine

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Pile oprati i tapkanjem osušiti. Naranču oprati, prepoloviti. Narančom, lovorovim listom i paprom u zrnu nadjenuti pile i zatvoriti. Izvana natrljati sa soli, paprom i žlicom ulja. Prsima prema gore staviti u pekač. Peći 50-60 min. u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok svježi sok ne počne izlaziti kada se probode bedro. Pile ostaviti da se ohladi.

Luk u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati. U preostalom ulju pirjati dok ne bude staklasto. Dodati kari u prahu i koncentrat rajčice te zajedno zapeći oko 1 minutu. Dodati crno vino i 2 žlice vode, posoliti i popapriti te ostaviti da se ukuha do pola. Protisnuti kroz cjedilo i ostaviti da se ohladi.

Marelicu oprati, izvaditi košticu i izraditi pire. Pomiješati sa smjesom karija, majonezom i jogurtom, dodati umak Worcester, sol, papar i šećer. Odvojiti pileće meso od kostiju, skinuti kožu. Meso natrgati ili narezati na komade veličine zalogaja, dodati u umak i ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku dva sata ili preko noći.

Prije posluživanja zapeći listiće badema u tavi bez dodatka masnoće. Rimsku salatu očistiti, oprati, ocijediti i rastrgati. Začiniti salatu, složiti preko mesa i posipati bademima.