
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Pileta
Pile (cca. 120 g) | ||
1 kom kom | Naranče Naranča | ||
2 kom kom | Lovorova lista Lovorov list | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 kom kom | Luka Luk | ||
1 žlice žlica | Curryija Curry | ||
1 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | ||
50 ml ml | Crnoga vina Crno vino | ||
1 kom kom | Marelice Marelica | ||
50 g g | Jogurta Jogurt | ||
2 - 3 žlice žlica | Worcestershire umaka Worcestershire umak | ||
Smeđega šećera
Smeđi šećer (po želji) | |||
30 g g | Badema u listićima Badem u listićima | ||
200 g g | Salate Salata |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKraljevska salata od piletine
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Pile oprati i tapkanjem osušiti. Naranču oprati, prepoloviti. Narančom, lovorovim listom i paprom u zrnu nadjenuti pile i zatvoriti. Izvana natrljati sa soli, paprom i žlicom ulja. Prsima prema gore staviti u pekač. Peći 50-60 min. u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok svježi sok ne počne izlaziti kada se probode bedro. Pile ostaviti da se ohladi.
Luk u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati. U preostalom ulju pirjati dok ne bude staklasto. Dodati kari u prahu i koncentrat rajčice te zajedno zapeći oko 1 minutu. Dodati crno vino i 2 žlice vode, posoliti i popapriti te ostaviti da se ukuha do pola. Protisnuti kroz cjedilo i ostaviti da se ohladi.
Marelicu oprati, izvaditi košticu i izraditi pire. Pomiješati sa smjesom karija, majonezom i jogurtom, dodati umak Worcester, sol, papar i šećer. Odvojiti pileće meso od kostiju, skinuti kožu. Meso natrgati ili narezati na komade veličine zalogaja, dodati u umak i ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku dva sata ili preko noći.
Prije posluživanja zapeći listiće badema u tavi bez dodatka masnoće. Rimsku salatu očistiti, oprati, ocijediti i rastrgati. Začiniti salatu, složiti preko mesa i posipati bademima.