Kraljevska salata od piletine

Kraljevska salata od piletine image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:30 h

Sastojci

4 porcije
    • 1   kom pile cca. 120 g
    • 1   kom naranča
    • 2   kom lovorova lista
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 1   kom luk
    • 1   žlica curry
    • 1   žlica koncentrat rajčice
    • 50   ml crnoga vina
    • 1   kom marelica
    • 50   g jogurta
    • 2   - 3   žlice worcestershire umaka
    •   smeđega šećera po želji
    • 30   g badema u listićima
    • 200   g salate

Priprema

    Priprema:

    Pile oprati i tapkanjem osušiti. Naranču oprati, prepoloviti. Narančom, lovorovim listom i paprom u zrnu nadjenuti pile i zatvoriti. Izvana natrljati sa soli, paprom i žlicom ulja. Prsima prema gore staviti u pekač. Peći 50-60 min. u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C, sve dok svježi sok ne počne izlaziti kada se probode bedro. Pile ostaviti da se ohladi.

    Luk u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati. U preostalom ulju pirjati dok ne bude staklasto. Dodati kari u prahu i koncentrat rajčice te zajedno zapeći oko 1 minutu. Dodati crno vino i 2 žlice vode, posoliti i popapriti te ostaviti da se ukuha do pola. Protisnuti kroz cjedilo i ostaviti da se ohladi.

    Marelicu oprati, izvaditi košticu i izraditi pire. Pomiješati sa smjesom karija, majonezom i jogurtom, dodati umak Worcester, sol, papar i šećer. Odvojiti pileće meso od kostiju, skinuti kožu. Meso natrgati ili narezati na komade veličine zalogaja, dodati u umak i ostaviti poklopljeno da odstoji u hladnjaku dva sata ili preko noći.

    Prije posluživanja zapeći listiće badema u tavi bez dodatka masnoće. Rimsku salatu očistiti, oprati, ocijediti i rastrgati. Začiniti salatu, složiti preko mesa i posipati bademima.

Oznake