
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
2 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | ||
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | ||
3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
200 ml ml | Rizlinga Rizling | ||
1 stručka stručak | Krasuljice Krasuljica | ||
1,25 - 1,5 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
500 g g | Hrenovki Hrenovka | ||
200 g g | Crème fraîche Crème fraîche |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKremasta juha od krumpira
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Mladi luk oprati i grubo nasjeckati. Ulje i maslac zagrijati u velikom loncu, miješajući prepeći krumpir i mladi luk. Zaliti bijelim vinom, dodati 1,25 l povrtnog temeljca i ostaviti da zakuha.
U međuvremenu otrgati listove krasuljice. Stabljike povezati kuhinjskim koncem i dodati u juhu, posoliti i popapriti; ostaviti povrće poklopljeno da se kuha 20-25 minuta dok ne postane mekano.
Stabljike krasuljice izvaditi iz juhe. Od juhe kratko izraditi pire, dodati crème fraîche, a po potrebi lagano razrijediti dodavanjem temeljca. Listiće krasuljice nasjeckati i dodati u juhu, začiniti. Dodati mini hrenovke i ostaviti da se zgriju u juhi.