
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kg kg | Krumpira Krumpir | |
2 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | |
3 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
3 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
200 ml ml | Rizlinga Rizling | |
1 stručka stručak | Krasuljice Krasuljica | |
1,25 - 1,5 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
500 g g | Hrenovki Hrenovka | |
200 g g | Crème fraîche Crème fraîche |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKremasta juha od krumpira
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Mladi luk oprati i grubo nasjeckati. Ulje i maslac zagrijati u velikom loncu, miješajući prepeći krumpir i mladi luk. Zaliti bijelim vinom, dodati 1,25 l povrtnog temeljca i ostaviti da zakuha.
U međuvremenu otrgati listove krasuljice. Stabljike povezati kuhinjskim koncem i dodati u juhu, posoliti i popapriti; ostaviti povrće poklopljeno da se kuha 20-25 minuta dok ne postane mekano.
Stabljike krasuljice izvaditi iz juhe. Od juhe kratko izraditi pire, dodati crème fraîche, a po potrebi lagano razrijediti dodavanjem temeljca. Listiće krasuljice nasjeckati i dodati u juhu, začiniti. Dodati mini hrenovke i ostaviti da se zgriju u juhi.