Priprema:
Kremasta juha od krumpira
Sastojci
8
porcije
-
- 2 kg krumpira
- 2 stručka mladoga luka
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice suncokretova ulja
- 200 ml rizlinga
- 1 stručak krasuljica
- 1,25 - 1,5 l povrtnoga temeljaca
- papra po želji
- soli po želji
- 500 g hrenovki
- 200 g crème fraîche
Priprema
Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Mladi luk oprati i grubo nasjeckati. Ulje i maslac zagrijati u velikom loncu, miješajući prepeći krumpir i mladi luk. Zaliti bijelim vinom, dodati 1,25 l povrtnog temeljca i ostaviti da zakuha.
U međuvremenu otrgati listove krasuljice. Stabljike povezati kuhinjskim koncem i dodati u juhu, posoliti i popapriti; ostaviti povrće poklopljeno da se kuha 20-25 minuta dok ne postane mekano.
Stabljike krasuljice izvaditi iz juhe. Od juhe kratko izraditi pire, dodati crème fraîche, a po potrebi lagano razrijediti dodavanjem temeljca. Listiće krasuljice nasjeckati i dodati u juhu, začiniti. Dodati mini hrenovke i ostaviti da se zgriju u juhi.