Više za vas!
Kremasta juha od krumpira

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kg kg Krumpira Krumpir
2 stručka stručak Mladoga luka Mladi luk
3 žlice žlica Maslaca Maslac
3 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
200 ml ml Rizlinga Rizling
1 stručka stručak Krasuljice Krasuljica
1,25 - 1,5 L L Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
500 g g Hrenovki Hrenovka
200 g g Crème fraîche Crème fraîche

Kremasta juha od krumpira

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(1)

Priprema

Priprema:

Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Mladi luk oprati i grubo nasjeckati. Ulje i maslac zagrijati u velikom loncu, miješajući prepeći krumpir i mladi luk. Zaliti bijelim vinom, dodati 1,25 l povrtnog temeljca i ostaviti da zakuha.

U međuvremenu otrgati listove krasuljice. Stabljike povezati kuhinjskim koncem i dodati u juhu, posoliti i popapriti; ostaviti povrće poklopljeno da se kuha 20-25 minuta dok ne postane mekano.

Stabljike krasuljice izvaditi iz juhe. Od juhe kratko izraditi pire, dodati crème fraîche, a po potrebi lagano razrijediti dodavanjem temeljca. Listiće krasuljice nasjeckati i dodati u juhu, začiniti. Dodati mini hrenovke i ostaviti da se zgriju u juhi.