Kremasta juha od krumpira

Kremasta juha od krumpira image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

8 porcije
    • 2   kg krumpira
    • 2   stručka mladoga luka
    • 3   žlice maslaca
    • 3   žlice suncokretova ulja
    • 200   ml rizlinga
    • 1   stručak krasuljica
    • 1,25   - 1,5   l povrtnoga temeljaca
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 500   g hrenovki
    • 200   g crème fraîche

Priprema

    Priprema:

    Krumpir oguliti, oprati i narezati na kockice. Mladi luk oprati i grubo nasjeckati. Ulje i maslac zagrijati u velikom loncu, miješajući prepeći krumpir i mladi luk. Zaliti bijelim vinom, dodati 1,25 l povrtnog temeljca i ostaviti da zakuha.

    U međuvremenu otrgati listove krasuljice. Stabljike povezati kuhinjskim koncem i dodati u juhu, posoliti i popapriti; ostaviti povrće poklopljeno da se kuha 20-25 minuta dok ne postane mekano.

    Stabljike krasuljice izvaditi iz juhe. Od juhe kratko izraditi pire, dodati crème fraîche, a po potrebi lagano razrijediti dodavanjem temeljca. Listiće krasuljice nasjeckati i dodati u juhu, začiniti. Dodati mini hrenovke i ostaviti da se zgriju u juhi.