Krumpir iz pećnice s frikadelama od soje i grčkim umakom

Krumpir iz pećnice s frikadelama od soje i grčkim umakom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 porcije
    • 1   žličica origano
    • 1   kg krumpir
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 200   g feta sira
    • 0,5   kom krastavca
    • 150   g grčka jogurta
    • 1   kom poriluk
    • 0,25   lonca peršina
    • 2   pakovanja vegetarijanske mini-frikadele

Priprema

    Priprema:

    Ogulite i operite krumpir te ga ovisno o veličini izrežite po dužini na 4 ili 6 komada. U posudu dodajte origano, sol, papar i ulje te sve dobro promiješajte. Rasporedite krumpir u jednom sloju na pleh za pečenje, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, te ubacite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite 35-40 minuta i pri tome jednom preokrenite.

    U međuvremenu ocijedite feta sir, usitnite ga i smiksajte s jogurtom. Ogulite krastavac i ugrubo ga naribajte (pazite na prste, ribež je oštar). Operite poriluk i izrežite na kolutiće. Nasjeckajte peršin. Pomiješajte kolutiće poriluka i krastavac zajedno s umakom te dodajte papar.

    Dodajte frikadele uz krumpir na pleh. Pecite još 8-10 minuta u pećnici sve dok se frikadele ne zagriju. Poslužite s umakom.