
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 žličice žličica | Origana Origano | ||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
200 g g | Feta sira Feta sir | ||
0,5 kom kom | Krastavca Krastavac | ||
150 g g | Grčka jogurta Grčki jogurt | ||
1 kom kom | Poriluka Poriluk | ||
0,25 lonca lonac | Peršina Peršin | ||
2 pakovanja pakovanje | Vegetarijanske mini-frikadele Vegetarijanske mini-frikadela |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKrumpir iz pećnice s frikadelama od soje i grčkim umakom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ogulite i operite krumpir te ga ovisno o veličini izrežite po dužini na 4 ili 6 komada. U posudu dodajte origano, sol, papar i ulje te sve dobro promiješajte. Rasporedite krumpir u jednom sloju na pleh za pečenje, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje, te ubacite u zagrijanu pećnicu na 200°C. Pecite 35-40 minuta i pri tome jednom preokrenite.
U međuvremenu ocijedite feta sir, usitnite ga i smiksajte s jogurtom. Ogulite krastavac i ugrubo ga naribajte (pazite na prste, ribež je oštar). Operite poriluk i izrežite na kolutiće. Nasjeckajte peršin. Pomiješajte kolutiće poriluka i krastavac zajedno s umakom te dodajte papar.
Dodajte frikadele uz krumpir na pleh. Pecite još 8-10 minuta u pećnici sve dok se frikadele ne zagriju. Poslužite s umakom.