
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Krumpira Krumpir | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
1 žlice žlica | Crème fraîche Crème fraîche | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (po želji) | |||
360 g g | Tikvice Tikvica | ||
2 žlice žlica | Maslinova ulja Maslinovo ulje | ||
1 žličice žličica | Cvjetnoga meda Cvjetni med | ||
1 - 2 žličice žličica | Limunovog soka Limunov sok | ||
60 g g | Brašna
Brašno (za paniranje) | ||
700 ml ml | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listLoptice od krumpira i sira na trakicama tikvice
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Krumpir oguliti, narezati na kocke i lagano kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 20 minuta. U međuvremenu sitno nasjeckati ili naribati sir Provolone.
Krumpir ocijediti i odmah protisnuti kroz prešu za krumpir. Pomiješati sa sirom Provolone, crème fraîche i 1 jajetom te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ostaviti da se ohladi.
Tikvice oprati i narezati uzdužno na tanke ploške. Peći 1 - 2 minute u vrućem maslinovom ulju, začiniti limunovim sokom, medom, solju i paprom te ostaviti da se ohladi.
U woku ili dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje, sve dok se na drvenoj kuhači nakon uranjanja u ulje ne pojave mjehurići. Od smjese krumpira oblikovati 12 loptica, uvaljati ih najprije u preostalo razmućeno jaje, a zatim u brašno za paniranje. Pržiti po porcijama u vrućem ulju oko 2 minute, dok ne postanu hrskave i smeđe, višak masnoće ocijediti na kuhinjskom papiru. Ukrasiti trakicama tikvice.
Savjet: Najprije ispržite jednu probnu lopticu te dodajte malo brašna za paniranje, ako je loptica suviše mekana.