Više za vas!
Loptice od krumpira i sira na trakicama tikvice

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Krumpira Krumpir
Soli Sol
(po želji)
1 žlice žlica Crème fraîche Crème fraîche
2 kom kom Jaja Jaje
Papra Papar
(po želji)
Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(po želji)
360 g g Tikvice Tikvica
2 žlice žlica Maslinova ulja Maslinovo ulje
1 žličice žličica Cvjetnoga meda Cvjetni med
1 - 2 žličice žličica Limunovog soka Limunov sok
60 g g Brašna Brašno
(za paniranje)
700 ml ml Suncokretova ulja Suncokretovo ulje

Loptice od krumpira i sira na trakicama tikvice

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(3)

Priprema

Priprema:

Krumpir oguliti, narezati na kocke i lagano kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 20 minuta. U međuvremenu sitno nasjeckati ili naribati sir Provolone.

Krumpir ocijediti i odmah protisnuti kroz prešu za krumpir. Pomiješati sa sirom Provolone, crème fraîche i 1 jajetom te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ostaviti da se ohladi.

Tikvice oprati i narezati uzdužno na tanke ploške. Peći 1 - 2 minute u vrućem maslinovom ulju, začiniti limunovim sokom, medom, solju i paprom te ostaviti da se ohladi.

U woku ili dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje, sve dok se na drvenoj kuhači nakon uranjanja u ulje ne pojave mjehurići. Od smjese krumpira oblikovati 12 loptica, uvaljati ih najprije u preostalo razmućeno jaje, a zatim u brašno za paniranje. Pržiti po porcijama u vrućem ulju oko 2 minute, dok ne postanu hrskave i smeđe, višak masnoće ocijediti na kuhinjskom papiru. Ukrasiti trakicama tikvice.

Savjet: Najprije ispržite jednu probnu lopticu te dodajte malo brašna za paniranje, ako je loptica suviše mekana.