Loptice od krumpira i sira na trakicama tikvice

Loptice od krumpira i sira na trakicama tikvice image
Težina pripreme Teško
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

4 porcije
    • 500   g krumpira
    •   soli po želji
    • 1   žlica crème fraîche
    • 2   kom jaja
    •   papra po želji
    •   muškatna oraščića po želji
    • 360   g tikvice
    • 2   žlice maslinova ulja
    • 1   žličica cvjetni med
    • 1   - 2   žličice limunovog soka
    • 60   g brašna za paniranje
    • 700   ml suncokretova ulja

Priprema

    Priprema:

    Krumpir oguliti, narezati na kocke i lagano kuhati u kipućoj slanoj vodi oko 20 minuta. U međuvremenu sitno nasjeckati ili naribati sir Provolone.

    Krumpir ocijediti i odmah protisnuti kroz prešu za krumpir. Pomiješati sa sirom Provolone, crème fraîche i 1 jajetom te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ostaviti da se ohladi.

    Tikvice oprati i narezati uzdužno na tanke ploške. Peći 1 - 2 minute u vrućem maslinovom ulju, začiniti limunovim sokom, medom, solju i paprom te ostaviti da se ohladi.

    U woku ili dubokoj tavi zagrijati suncokretovo ulje, sve dok se na drvenoj kuhači nakon uranjanja u ulje ne pojave mjehurići. Od smjese krumpira oblikovati 12 loptica, uvaljati ih najprije u preostalo razmućeno jaje, a zatim u brašno za paniranje. Pržiti po porcijama u vrućem ulju oko 2 minute, dok ne postanu hrskave i smeđe, višak masnoće ocijediti na kuhinjskom papiru. Ukrasiti trakicama tikvice.

    Savjet: Najprije ispržite jednu probnu lopticu te dodajte malo brašna za paniranje, ako je loptica suviše mekana.

Oznake