Više za vas!
Lungić s paprenim umakom | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

400 g g Svinjska kotleta Svinjski kotlet
500 g g Krumpira Krumpir
250 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
50 g g Maslaca Maslac
100 g g Gljive Gljiva
150 g g Luka Luk
Soli Sol
(po želji)
Crvene paprike Crvena paprika
(po želji)
60 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
Papra u zrnu Papar u zrnu
(po želji)

Lungić s paprenim umakom | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(21)

Priprema

Priprema:

Ogulite krumpir i narežite ga na četvrtine. Stavite kuhati krumpir u posoljenu vodu na 30 minuta.

Ocijedite kuhani krumpir te ga u pleh za pečenje začinite s dimljenom crvenom paprikom, solju i prelijte s manjom količinom ulja. Krumpir pecite na najvišoj temperaturi 5-10 minuta dok ne dobije zlatno smeđu koru na rubovima.

Svinjski lungić očistite od masnoće. Pecite ga na maslacu na zagrijanoj tavi 3 do 4 minute na svakoj strani. Možete i duže ako želite jače pečeni lungić. Nakon desetak minuta svinjski lungić prebacite u pećnicu na 180 stupnjeva te pecite dodatnih 5 minuta.

Na tavi na kojoj se je pekao lungić stavite dinstati luk. Kada je luk omekšao dodajte drobljeni papar, malo gljiva i zalijte sve vinom. Kada vino reducira dodajte vrhnje, začine po želji i dovedite umak do vrenja.

Lungić narežite na medaljone i poslužite ga uz umak od papra i pekarski krumpir.