Ogulite krumpire i stavite ih kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte barem 30 minuta, a kada je gotov kuhani krumpir ocijedite, dodajte mu kiselo vrhnje i od njega složite pire. Crveni kupus narežite na veće komade ili šnite. Poslažite komade kupusa na papir za pečenje. Kupus posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja. Kupus pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok kupus ne dobije tamniju zapečenu boju. Lungić očistite od masnoće i narežite ga na medaljone. U dubokoj tavi otopite maslac i na njemu zapecite komade lungića sa svih strana. Lungić posolite i popaprite, podlijte s vinom i nastavite ga kuhati sve dok većina vina ne ispari i od njega i maslaca se ne stvori umak. Lungić u umaku od vina poslužite uz kremasti pire krumpir i zapečeni kupus.
Lungić u vinskom umaku uz zapečeni kupus
Sastojci
4
osoba
-
- 450 g lungića
- 250 g krumpira
- 200 g kupusa
- 100 ml vina
- 50 g maslaca
- 50 g kisela vrhnja
- soli
- papra
- maslinova ulja