
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
450 g g | Lungića
Lungić (svinjski) | |
250 g g | Krumpira Krumpir | |
200 g g | Kupusa
Kupus (kupus) | |
100 ml ml | Vina Vino | |
50 g g | Maslaca Maslac | |
50 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLungić u vinskom umaku uz zapečeni kupus
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Ogulite krumpire i stavite ih kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte barem 30 minuta, a kada je gotov kuhani krumpir ocijedite, dodajte mu kiselo vrhnje i od njega složite pire.
Crveni kupus narežite na veće komade ili šnite. Poslažite komade kupusa na papir za pečenje. Kupus posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja. Kupus pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok kupus ne dobije tamniju zapečenu boju.
Lungić očistite od masnoće i narežite ga na medaljone. U dubokoj tavi otopite maslac i na njemu zapecite komade lungića sa svih strana. Lungić posolite i popaprite, podlijte s vinom i nastavite ga kuhati sve dok većina vina ne ispari i od njega i maslaca se ne stvori umak.
Lungić u umaku od vina poslužite uz kremasti pire krumpir i zapečeni kupus.