Više za vas!
Lungić u vinskom umaku uz zapečeni kupus

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

450 g g Lungića Lungić
(svinjski)
250 g g Krumpira Krumpir
200 g g Kupusa Kupus
(kupus)
100 ml ml Vina Vino
50 g g Maslaca Maslac
50 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Lungić u vinskom umaku uz zapečeni kupus

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(8)

Priprema

Ogulite krumpire i stavite ih kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte barem 30 minuta, a kada je gotov kuhani krumpir ocijedite, dodajte mu kiselo vrhnje i od njega složite pire.
Crveni kupus narežite na veće komade ili šnite. Poslažite komade kupusa na papir za pečenje. Kupus posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja. Kupus pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok kupus ne dobije tamniju zapečenu boju.
Lungić očistite od masnoće i narežite ga na medaljone. U dubokoj tavi otopite maslac i na njemu zapecite komade lungića sa svih strana. Lungić posolite i popaprite, podlijte s vinom i nastavite ga kuhati sve dok većina vina ne ispari i od njega i maslaca se ne stvori umak.
Lungić u umaku od vina poslužite uz kremasti pire krumpir i zapečeni kupus.