Lungić u vinskom umaku uz zapečeni kupus

Lungić u vinskom umaku uz zapečeni kupus image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 35 min

Sastojci

4 osoba
    • 450   g lungića
    • 250   g krumpira
    • 200   g kupusa
    • 100   ml vina
    • 50   g maslaca
    • 50   g kisela vrhnja
    •   soli
    •   papra
    •   maslinova ulja

Priprema

    Ogulite krumpire i stavite ih kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte barem 30 minuta, a kada je gotov kuhani krumpir ocijedite, dodajte mu kiselo vrhnje i od njega složite pire. Crveni kupus narežite na veće komade ili šnite. Poslažite komade kupusa na papir za pečenje. Kupus posolite, popaprite i prelijte s malo maslinovog ulja. Kupus pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta ili dok kupus ne dobije tamniju zapečenu boju. Lungić očistite od masnoće i narežite ga na medaljone. U dubokoj tavi otopite maslac i na njemu zapecite komade lungića sa svih strana. Lungić posolite i popaprite, podlijte s vinom i nastavite ga kuhati sve dok većina vina ne ispari i od njega i maslaca se ne stvori umak. Lungić u umaku od vina poslužite uz kremasti pire krumpir i zapečeni kupus.