Marinirane kocke tune s đumbirom, mladim lukom, čilijem, mangom i svježim korijandrom

Marinirane kocke tune s đumbirom, mladim lukom, čilijem, mangom i svježim korijandrom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 400   g tuna odreska
    • 1   kom đumbir
    • 2   kom mladoga luka
    • 1   chili papričica
    • 1   kom mango
    • 1   svežanj korijander
    • 2   kom limete
    • 1   kom cikla
    • 1   žlica soja umak
    • 1   žličica senf
    •   maslinova ulja
    •   soli
    •   papra
    • 1   žličica sezamovo ulje

Priprema

    Tunu očistimo od eventualnih žilica. Narežemo je na kockice, veličine oko 1x1 cm. Ciklu ogulimo i narežemo na tanke listiće, koje potopimo u vodi. Đumbir ogulimo. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolutiće. Čili papričicu operemo, prepolovimo i izvadimo sjemenke. Polovicu čili papričice narežemo na kockice. Mango ogulimo. Režemo tanke ploške po dužini manga, dok ne naletimo na košticu. Okrenemo mango i sa svih strana nastavimo rezati tanke ploške, da ostane samo koštica. Ploške manga narežemo na kockice. Korijandar natrgamo, operemo i grubo nasjeckamo. Ocijedimo sok jedne limete, a drugu limetu narežemo na četvrtine po dužini.

    Mariniranje tune: Kockicama tune dodamo sok limete, umak od soje, nekoliko kapi maslinova ulja, žličicu dijon senfa i sitno nasjeckan ili nariban đumbir. Lagano posolimo i popaprimo. Promiješamo i dodamo kolutiće mladog luka, nasjeckanu čili papričicu (polovicu ili samo trećinu), kockice manga, svježi korijandar i nekoliko kapi sezamova ulja. Promiješamo da se sastojci spoje, i po želji dodatno posolimo, popaprimo ili zaljutimo čili papričicom. Mariniranu tunu poslužimo uz komadić limete i ukrasimo je listićima cikle.