
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
400 g g | Tuna odreska Tuna odrezak | ||
1 kom kom | Đumbira
Đumbir (veličine cherry rajčice) | ||
2 kom kom | Mladoga luka Mladi luk | ||
1 | Chili papričice
Chili papričica (crvena, svježa) | ||
1 kom kom | Manga Mango | ||
1 svežnja svežanj | Korijandera Korijander | ||
2 kom kom | Limete Limeta | ||
1 kom kom | Cikle Cikla | ||
1 žlice žlica | Soja umaka Soja umak | ||
1 žličice žličica | Senfa Senf | ||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 žličice žličica | Sezamova ulja
Sezamovo ulje (tostirano) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMarinirane kocke tune s đumbirom, mladim lukom, čilijem, mangom i svježim korijandrom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Tunu očistimo od eventualnih žilica. Narežemo je na kockice, veličine oko 1x1 cm. Ciklu ogulimo i narežemo na tanke listiće, koje potopimo u vodi. Đumbir ogulimo. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolutiće. Čili papričicu operemo, prepolovimo i izvadimo sjemenke. Polovicu čili papričice narežemo na kockice. Mango ogulimo. Režemo tanke ploške po dužini manga, dok ne naletimo na košticu. Okrenemo mango i sa svih strana nastavimo rezati tanke ploške, da ostane samo koštica. Ploške manga narežemo na kockice. Korijandar natrgamo, operemo i grubo nasjeckamo. Ocijedimo sok jedne limete, a drugu limetu narežemo na četvrtine po dužini.
Mariniranje tune:
Kockicama tune dodamo sok limete, umak od soje, nekoliko kapi maslinova ulja, žličicu dijon senfa i sitno nasjeckan ili nariban đumbir. Lagano posolimo i popaprimo. Promiješamo i dodamo kolutiće mladog luka, nasjeckanu čili papričicu (polovicu ili samo trećinu), kockice manga, svježi korijandar i nekoliko kapi sezamova ulja. Promiješamo da se sastojci spoje, i po želji dodatno posolimo, popaprimo ili zaljutimo čili papričicom. Mariniranu tunu poslužimo uz komadić limete i ukrasimo je listićima cikle.