Više za vas!
Marinirane kocke tune s đumbirom, mladim lukom, čilijem, mangom i svježim korijandrom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

400 g g Tuna odreska Tuna odrezak
1 kom kom Đumbira Đumbir
(veličine cherry rajčice)
2 kom kom Mladoga luka Mladi luk
1 Chili papričice Chili papričica
(crvena, svježa)
1 kom kom Manga Mango
1 svežnja svežanj Korijandera Korijander
2 kom kom Limete Limeta
1 kom kom Cikle Cikla
1 žlice žlica Soja umaka Soja umak
1 žličice žličica Senfa Senf
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1 žličice žličica Sezamova ulja Sezamovo ulje
(tostirano)

Marinirane kocke tune s đumbirom, mladim lukom, čilijem, mangom i svježim korijandrom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(6)

Priprema

Priprema:
Tunu očistimo od eventualnih žilica. Narežemo je na kockice, veličine oko 1x1 cm. Ciklu ogulimo i narežemo na tanke listiće, koje potopimo u vodi. Đumbir ogulimo. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolutiće. Čili papričicu operemo, prepolovimo i izvadimo sjemenke. Polovicu čili papričice narežemo na kockice. Mango ogulimo. Režemo tanke ploške po dužini manga, dok ne naletimo na košticu. Okrenemo mango i sa svih strana nastavimo rezati tanke ploške, da ostane samo koštica. Ploške manga narežemo na kockice. Korijandar natrgamo, operemo i grubo nasjeckamo. Ocijedimo sok jedne limete, a drugu limetu narežemo na četvrtine po dužini.

Mariniranje tune:
Kockicama tune dodamo sok limete, umak od soje, nekoliko kapi maslinova ulja, žličicu dijon senfa i sitno nasjeckan ili nariban đumbir. Lagano posolimo i popaprimo. Promiješamo i dodamo kolutiće mladog luka, nasjeckanu čili papričicu (polovicu ili samo trećinu), kockice manga, svježi korijandar i nekoliko kapi sezamova ulja. Promiješamo da se sastojci spoje, i po želji dodatno posolimo, popaprimo ili zaljutimo čili papričicom. Mariniranu tunu poslužimo uz komadić limete i ukrasimo je listićima cikle.