Tunu očistimo od eventualnih žilica. Narežemo je na kockice, veličine oko 1x1 cm. Ciklu ogulimo i narežemo na tanke listiće, koje potopimo u vodi. Đumbir ogulimo. Mladi luk očistimo, operemo i narežemo na tanke kolutiće. Čili papričicu operemo, prepolovimo i izvadimo sjemenke. Polovicu čili papričice narežemo na kockice. Mango ogulimo. Režemo tanke ploške po dužini manga, dok ne naletimo na košticu. Okrenemo mango i sa svih strana nastavimo rezati tanke ploške, da ostane samo koštica. Ploške manga narežemo na kockice. Korijandar natrgamo, operemo i grubo nasjeckamo. Ocijedimo sok jedne limete, a drugu limetu narežemo na četvrtine po dužini.
Mariniranje tune: Kockicama tune dodamo sok limete, umak od soje, nekoliko kapi maslinova ulja, žličicu dijon senfa i sitno nasjeckan ili nariban đumbir. Lagano posolimo i popaprimo. Promiješamo i dodamo kolutiće mladog luka, nasjeckanu čili papričicu (polovicu ili samo trećinu), kockice manga, svježi korijandar i nekoliko kapi sezamova ulja. Promiješamo da se sastojci spoje, i po želji dodatno posolimo, popaprimo ili zaljutimo čili papričicom. Mariniranu tunu poslužimo uz komadić limete i ukrasimo je listićima cikle.