Mediteranska salata od sira i maslina

Mediteranska salata od sira i maslina image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 porcije
    • 0,5   glavice salate
    • 0,3   kom kruha
    • 1   kom krastavac
    • 1   čaša cherry rajčica
    • 0,5   čaše crnih maslina
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 1   žličica mješavina začina
    • 100   g feta sira
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   maslinova ulja po želji

Priprema

    Priprema

    Kruh režemo na kocke, stavljamo u posudu, posipamo maslinovim uljem i pažljivo miješamo. Potom sastojke stavljamo na ugrijanu, suhu tavu i tresući tavom, pržimo, dok kruh lagano ne poprimi tamniju boju. Mičemo tavu s vatre.

    Salatu operemo, osušimo i trgamo na manje komadiće. Stavljamo u veću posudu. Dodamo polovice maslina, kockice od krastavaca, narezani luk, te cherry rajčice narezane na četvrtine. Sir za salatu drobimo prstima i dodajemo u salatu.

    Provansalski začin promiješamo sa 4 žlice maslinovog ulja. Pripremljenim umakom polijemo salatu. Začinjavamo ju solju i paprom. Na kraju dodajemo ranije pripremljeni prženi kruh.

    Mediteranski kruh

    Prava mediteranska gozba! Originalni kvadratni oblik, a u sredini - pravo blago: mješavina pšeničnog i raženog brašna i graham, a uz to zobene pahuljice, lanene sjemenke, zrna suncokreta i sezama.

    Preporuka za vino uz jelo: ROSE WINEMAKERS OF CROATIA 2016

Oznake