Priprema
Priprema
Kruh režemo na kocke, stavljamo u posudu, posipamo maslinovim uljem i pažljivo miješamo. Potom sastojke stavljamo na ugrijanu, suhu tavu i tresući tavom, pržimo, dok kruh lagano ne poprimi tamniju boju. Mičemo tavu s vatre.
Salatu operemo, osušimo i trgamo na manje komadiće. Stavljamo u veću posudu. Dodamo polovice maslina, kockice od krastavaca, narezani luk, te cherry rajčice narezane na četvrtine. Sir za salatu drobimo prstima i dodajemo u salatu.
Provansalski začin promiješamo sa 4 žlice maslinovog ulja. Pripremljenim umakom polijemo salatu. Začinjavamo ju solju i paprom. Na kraju dodajemo ranije pripremljeni prženi kruh.
Mediteranski kruh
Prava mediteranska gozba! Originalni kvadratni oblik, a u sredini - pravo blago: mješavina pšeničnog i raženog brašna i graham, a uz to zobene pahuljice, lanene sjemenke, zrna suncokreta i sezama.
Preporuka za vino uz jelo: ROSE WINEMAKERS OF CROATIA 2016