Mini palačinke s coulis-om od crvenog voća

Mini palačinke s coulis-om od crvenog voća image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 150   g zobenih pahuljica
    • 0,5   l napitka od badema
    • 3   kom jaja
    • 1   pakovanje mješavina crvenog voća
    • 2   žlice med

Priprema

    100 g zobenih pahuljica u multipraktiku usitnimo u brašno. 2 jaja odvojimo na žumanjke i bjelanjke. U jednu veću zdjelu dodamo brašno od pahuljica, cijele pahuljice, 1 jaje i 2 žumanjka i zalijemo napitkom od badema. Umiješamo da se sastojci sjedine i pustimo 20ak minuta da pahuljice u smjesi nabubre. U drugu manju zdjelu pustimo bjelanjke da također odstoje, kako bi ih kasnije lakše istukli u snijeg. U međuvremenu zagrijemo lončić s mješavinom crvenog voća i pustimo da se ukuha i reducira, oko 15 minuta. Kada je voće ukuhano tj. polugusto, ugasimo vatru i štapnim mikserom razradimo u glatku kašu, koju protisnemo kroz fino cjedilo. U coulis od voća dodamo 2 žlice meda, ili po želji više, ako volimo slađe.

    Provjerimo smjesu za palačinke, ako nam se čini pregusta, razrjedimo ju s malo dodatnog zobenog napitka, da postane homogena. U takvu smjesu lagano umiješamo tučene bjelanjke i u tavi na jako malo kokosovog ili suncokretovog ulja, ispečemo palačinkice promjera oko 10 cm. Palačinke neka poprime s obje strane zlatno-žutu boju, a najbolje su još tople, premazane coulis-om.

    Po želji se može dodati: cimet u prahu, prašak za pecivo, vanil šećer, svježa menta i chia sjemenke.

Oznake