Više za vas!
Nabujak s kruškama i brusnicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

40 g g Maslaca Maslac
350 g g Brioša Brioš
600 g g Kruške Kruška
160 g g Brusnice Brusnica
100 ml ml Mlijeka Mlijeko
2 kom kom Jaja Jaje
100 g g Šlaga Šlag
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
30 g g Smeđega šećera Smeđi šećer
4 - 6 kuglice kuglica Sladoleda od vanilije Sladoled od vanilije

Nabujak s kruškama i brusnicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(1)

Priprema

Priprema:

Brioš narezati na 8 ploški i namazati najprije maslacem, a zatim brusnicama. Kruške oguliti, razrezati na četvrtine, izvaditi jezgru i narezati na tanke kriške. Slagati u kalup za nabujak naizmjenično s ploškama brioša.

Mlijeko, vrhnje, jaja, šećer i vanilin šećer dobro izmiješati i ravnomjerno preliti preko toga, tako da ploške brioša upiju veći dio preljeva. Peći 35-40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Poslužiti vruće sa sladoledom od vanilije.

Tagovi

Deserti