Nabujak s kruškama i brusnicama

Nabujak s kruškama i brusnicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

6 porcije
    • 40   g maslaca
    • 350   g brioša
    • 600   g kruške
    • 160   g brusnice
    • 100   ml mlijeka
    • 2   kom jaja
    • 100   g šlaga
    • 1   pakovanje vanilin šećer
    • 30   g smeđega šećera
    • 4   - 6   kuglice sladoleda od vanilije

Priprema

    Priprema:

    Brioš narezati na 8 ploški i namazati najprije maslacem, a zatim brusnicama. Kruške oguliti, razrezati na četvrtine, izvaditi jezgru i narezati na tanke kriške. Slagati u kalup za nabujak naizmjenično s ploškama brioša.

    Mlijeko, vrhnje, jaja, šećer i vanilin šećer dobro izmiješati i ravnomjerno preliti preko toga, tako da ploške brioša upiju veći dio preljeva. Peći 35-40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Poslužiti vruće sa sladoledom od vanilije.

Oznake