
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
40 g g | Maslaca Maslac | ||
350 g g | Brioša Brioš | ||
600 g g | Kruške Kruška | ||
160 g g | Brusnice Brusnica | ||
100 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
100 g g | Šlaga Šlag | ||
1 pakovanja pakovanje | Vanilin šećera Vanilin šećer | ||
30 g g | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
4 - 6 kuglice kuglica | Sladoleda od vanilije Sladoled od vanilije |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNabujak s kruškama i brusnicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Brioš narezati na 8 ploški i namazati najprije maslacem, a zatim brusnicama. Kruške oguliti, razrezati na četvrtine, izvaditi jezgru i narezati na tanke kriške. Slagati u kalup za nabujak naizmjenično s ploškama brioša.
Mlijeko, vrhnje, jaja, šećer i vanilin šećer dobro izmiješati i ravnomjerno preliti preko toga, tako da ploške brioša upiju veći dio preljeva. Peći 35-40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Poslužiti vruće sa sladoledom od vanilije.