Priprema:
Nabujak s kruškama i brusnicama
Sastojci
6
porcije
-
- 40 g maslaca
- 350 g brioša
- 600 g kruške
- 160 g brusnice
- 100 ml mlijeka
- 2 kom jaja
- 100 g šlaga
- 1 pakovanje vanilin šećer
- 30 g smeđega šećera
- 4 - 6 kuglice sladoleda od vanilije
Priprema
Brioš narezati na 8 ploški i namazati najprije maslacem, a zatim brusnicama. Kruške oguliti, razrezati na četvrtine, izvaditi jezgru i narezati na tanke kriške. Slagati u kalup za nabujak naizmjenično s ploškama brioša.
Mlijeko, vrhnje, jaja, šećer i vanilin šećer dobro izmiješati i ravnomjerno preliti preko toga, tako da ploške brioša upiju veći dio preljeva. Peći 35-40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Poslužiti vruće sa sladoledom od vanilije.