Nabujak sa šunkom i tjesteninom

Nabujak sa šunkom i tjesteninom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   kom poriluk
    • 3   kom jaja klasa M
    • 200   g kuhane šunke
    • 200   ml mlijeka
    • 300   ml vrhnja za kuhanje
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    • 125   g mozzarelle
    •   muškatna oraščića svježe nariban
    • 30   g grana padano sira
    • 300   g penne rigate

Priprema

    Priprema:

    Očistiti poriluk i prepoloviti po dužini. Temeljito oprati. Poriluk izrezati na komade od 1 cm. Narezati kriške šunke na kockice od cca 1 cm. Umutiti jaja s mlijekom i vrhnjem te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Mozzarelu krupno naribati, a tvrdi sir na sitno.Tjesteninu skuhati u slanoj vodi al dente. Dodati poriluk 3 minute prije kraja kuhanjai do kraja zajedno skuhati. Ocijediti tjesteninu i poriluk.

    Pomiješati tjesteninu, poriluk i šunku te staviti u namašćenu posudu za pečenje.

    (28x18 cm). Preliti jajima i posuti mozzarelom i tvrdim sirom. Peći u vrućoj pećnici na200 stupnjeva na dnu pećnice 50 minuta (cirkulirajući zrak se ne preporučuje). Nakon toga ostavite 10 minuta u isključenoj pećnici. Ako se pri kraju kuhanja površina previše zatamni, prekrijte posudu aluminijskom folijom.