
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Poriluka Poriluk | ||
3 kom kom | Jaja
Jaje (klasa M) | ||
200 g g | Kuhane šunke Kuhana šunka | ||
200 ml ml | Mlijeka Mlijeko | ||
300 ml ml | Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
125 g g | Mozzarelle Mozzarella | ||
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (svježe nariban) | |||
30 g g | Grana Padano sira Grana Padano sir | ||
300 g g | Penne Rigate Penne Rigate |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNabujak sa šunkom i tjesteninom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Očistiti poriluk i prepoloviti po dužini. Temeljito oprati. Poriluk izrezati na komade od 1 cm. Narezati kriške šunke na kockice od cca 1 cm. Umutiti jaja s mlijekom i vrhnjem te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Mozzarelu krupno naribati, a tvrdi sir na sitno.Tjesteninu skuhati u slanoj vodi al dente. Dodati poriluk 3 minute prije kraja kuhanjai do kraja zajedno skuhati. Ocijediti tjesteninu i poriluk.
Pomiješati tjesteninu, poriluk i šunku te staviti u namašćenu posudu za pečenje.
(28x18 cm). Preliti jajima i posuti mozzarelom i tvrdim sirom. Peći u vrućoj pećnici na200 stupnjeva na dnu pećnice 50 minuta (cirkulirajući zrak se ne preporučuje). Nakon toga ostavite 10 minuta u isključenoj pećnici. Ako se pri kraju kuhanja površina previše zatamni, prekrijte posudu aluminijskom folijom.