Priprema:
Nabujak sa šunkom i tjesteninom
Sastojci
-
- 1 kom poriluk
- 3 kom jaja klasa M
- 200 g kuhane šunke
- 200 ml mlijeka
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- papra po želji
- soli po želji
- 125 g mozzarelle
- muškatna oraščića svježe nariban
- 30 g grana padano sira
- 300 g penne rigate
Priprema
Očistiti poriluk i prepoloviti po dužini. Temeljito oprati. Poriluk izrezati na komade od 1 cm. Narezati kriške šunke na kockice od cca 1 cm. Umutiti jaja s mlijekom i vrhnjem te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Mozzarelu krupno naribati, a tvrdi sir na sitno.Tjesteninu skuhati u slanoj vodi al dente. Dodati poriluk 3 minute prije kraja kuhanjai do kraja zajedno skuhati. Ocijediti tjesteninu i poriluk.
Pomiješati tjesteninu, poriluk i šunku te staviti u namašćenu posudu za pečenje.
(28x18 cm). Preliti jajima i posuti mozzarelom i tvrdim sirom. Peći u vrućoj pećnici na200 stupnjeva na dnu pećnice 50 minuta (cirkulirajući zrak se ne preporučuje). Nakon toga ostavite 10 minuta u isključenoj pećnici. Ako se pri kraju kuhanja površina previše zatamni, prekrijte posudu aluminijskom folijom.