Više za vas!
Nabujak sa šunkom i tjesteninom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Poriluka Poriluk
3 kom kom Jaja Jaje
(klasa M)
200 g g Kuhane šunke Kuhana šunka
200 ml ml Mlijeka Mlijeko
300 ml ml Vrhnja za kuhanje Vrhnje za kuhanje
Papra Papar
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
125 g g Mozzarelle Mozzarella
Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(svježe nariban)
30 g g Grana Padano sira Grana Padano sir
300 g g Penne Rigate Penne Rigate

Nabujak sa šunkom i tjesteninom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(92)

Priprema

Priprema:

Očistiti poriluk i prepoloviti po dužini. Temeljito oprati. Poriluk izrezati na komade od 1 cm. Narezati kriške šunke na kockice od cca 1 cm. Umutiti jaja s mlijekom i vrhnjem te začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Mozzarelu krupno naribati, a tvrdi sir na sitno.Tjesteninu skuhati u slanoj vodi al dente. Dodati poriluk 3 minute prije kraja kuhanjai do kraja zajedno skuhati. Ocijediti tjesteninu i poriluk.

Pomiješati tjesteninu, poriluk i šunku te staviti u namašćenu posudu za pečenje.

(28x18 cm). Preliti jajima i posuti mozzarelom i tvrdim sirom. Peći u vrućoj pećnici na200 stupnjeva na dnu pećnice 50 minuta (cirkulirajući zrak se ne preporučuje). Nakon toga ostavite 10 minuta u isključenoj pećnici. Ako se pri kraju kuhanja površina previše zatamni, prekrijte posudu aluminijskom folijom.