Više za vas!
Orada i blitva s krumpirom | pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

800 g g Orade Orada
(2 kom)
500 g g Krumpira Krumpir
250 g g Blitve Blitva
6 režnja režanj Češnjaka Češnjak
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Ružmarina Ružmarin
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Limuna Limun
(po želji)

Orada i blitva s krumpirom | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

35 min
(2)

Priprema

Priprema:

Oguljeni krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte 25-30 minuta.Svježe orade obrišite papirnatim ubrusom. Zagrijte grill tavu na najvišu temperaturu i dodajte malo maslinovog ulja i ružmarina u nju. Orade pecite 4-5 minuta sa svake strane. Dovoljno ih je okrenuti jednom. Nakon što je riba pečena prelijte je s maslinovim uljem, posolite i dodatno začinite začinskim biljem. U vruću vodu stavite kuhati oprane listove blitve.

Dovoljno ih je kuhati nekoliko minuta.Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani češnjak. Češnjaku dodajte skuhani krumpir narezan na kocke i skuhanu blitvu. Pomiješajte sve namirnice i poslužite toplo.Uz oradu poslužite limun narezan na kriške i umak na bazi sitno sjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja.