
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
800 g g | Orade Orada | ||
2 kom | |||
500 g g | Krumpira Krumpir | ||
250 g g | Blitve Blitva | ||
6 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
Maslinova ulja Maslinovo ulje | |||
po želji | |||
Ružmarina Ružmarin | |||
po želji | |||
Soli Sol | |||
po želji | |||
Limuna Limun | |||
po želji |
Orada i blitva s krumpirom | pripremio David Skoko
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Oguljeni krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte 25-30 minuta.Svježe orade obrišite papirnatim ubrusom. Zagrijte grill tavu na najvišu temperaturu i dodajte malo maslinovog ulja i ružmarina u nju. Orade pecite 4-5 minuta sa svake strane. Dovoljno ih je okrenuti jednom. Nakon što je riba pečena prelijte je s maslinovim uljem, posolite i dodatno začinite začinskim biljem. U vruću vodu stavite kuhati oprane listove blitve.
Dovoljno ih je kuhati nekoliko minuta.Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani češnjak. Češnjaku dodajte skuhani krumpir narezan na kocke i skuhanu blitvu. Pomiješajte sve namirnice i poslužite toplo.Uz oradu poslužite limun narezan na kriške i umak na bazi sitno sjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja.