Više za vas!
Orada s palentom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

200 g g Palente Palenta
800 g g Orade Orada
(2 kom)
150 g g Komorača Komorač
(korijen)
100 g g Cherry rajčice Cherry rajčica
50 g g Maslaca Maslac
100 g g Mladoga luka Mladi luk
50 ml ml Maslinova ulja Maslinovo ulje
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
Ružmarina Ružmarin
(po želji)
200 g g Pastrnjaka Pastrnjak

Orada s palentom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(14)

Priprema

Priprema:

Orade odkoštiti, od kostiju skuhati temeljac. Skuhati palentu u omjeru 4/1 u blago posoljenoj vodi, dodati 50g maslaca u palentu pri kraju kuhanja. Na zagrijano ulje položiti filete orada, sjeckano povrće, podliti vinom i dodati malo maslaca. Čim vino ishlapi podliti temeljcem, kuhati 10min podlijevajući filete. Pastrnjak narezati na najtanje ploške te ispržiti na 140°c dok ne postanu hrskavi.