Orada s palentom

Orada s palentom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 200   g palente
    • 800   g orade
    • 150   g komorača
    • 100   g cherry rajčice
    • 50   g maslaca
    • 100   g mladoga luka
    • 50   ml maslinova ulja
    •   soli
    •   papra
    •   ružmarina
    • 200   g pastrnjaka

Priprema

    Priprema:

    Orade odkoštiti, od kostiju skuhati temeljac. Skuhati palentu u omjeru 4/1 u blago posoljenoj vodi, dodati 50g maslaca u palentu pri kraju kuhanja. Na zagrijano ulje položiti filete orada, sjeckano povrće, podliti vinom i dodati malo maslaca. Čim vino ishlapi podliti temeljcem, kuhati 10min podlijevajući filete. Pastrnjak narezati na najtanje ploške te ispržiti na 140°c dok ne postanu hrskavi.