
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Govedine Govedina | ||
80 g g | Crvene paprike Crvena paprika | ||
80 g g | Luka Luk | ||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
20 g g | Peršina
Peršin (svježeg lista) | ||
Matovilca
Matovilac (po želji) | |||
Cherry rajčice
Cherry rajčica (po želji) | |||
Jogurta
Jogurt (po želji) | |||
Kurkume
Kurkuma (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli Sol | |||
Papra Papar |
Orijentalni kebab
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:Crvenu papriku naribajte pomoću ribeža za sir. Peršin, češnjak i luk sitno nasjeckajte. U dubokoj posudi pomiješajte pripremljeno povrće s mljevenom junetinom. Začinite sa žličicom soli i miješanim mljevenim paprom. Dodajte malo kurkume, a možete dodati i skroz malo ulja.Rukama pomiješajte smjesu i ostavite je kratko da odleži u hladnjaku.Mljeveno meso rukama oblikujte oko metalnih ražnjića u željeni oblik. Oblik valjka je najbolji zbog lakoće okretanja.Kebabe pecite na zagrijanoj gril tavi ili roštilju 10 do 15 minuta ovisno o debljini kebaba.Kebabe poslužite uz salatu od matovilca, ljubičastog luka i rajčica i umak na bazi jogurta, limete i ulja.