
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Govedine Govedina | ||
80 g g | Crvene paprike Crvena paprika | ||
80 g g | Luka Luk | ||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
20 g g | Peršina
Peršin (svježeg lista) | ||
Matovilca
Matovilac (po želji) | |||
Cherry rajčice
Cherry rajčica (po želji) | |||
Jogurta
Jogurt (po želji) | |||
Kurkume
Kurkuma (po želji) | |||
Maslinova ulja
Maslinovo ulje (po želji) | |||
Soli Sol | |||
Papra Papar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOrijentalni kebab
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:Crvenu papriku naribajte pomoću ribeža za sir. Peršin, češnjak i luk sitno nasjeckajte. U dubokoj posudi pomiješajte pripremljeno povrće s mljevenom junetinom. Začinite sa žličicom soli i miješanim mljevenim paprom. Dodajte malo kurkume, a možete dodati i skroz malo ulja.Rukama pomiješajte smjesu i ostavite je kratko da odleži u hladnjaku.Mljeveno meso rukama oblikujte oko metalnih ražnjića u željeni oblik. Oblik valjka je najbolji zbog lakoće okretanja.Kebabe pecite na zagrijanoj gril tavi ili roštilju 10 do 15 minuta ovisno o debljini kebaba.Kebabe poslužite uz salatu od matovilca, ljubičastog luka i rajčica i umak na bazi jogurta, limete i ulja.