Priprema:Crvenu papriku naribajte pomoću ribeža za sir. Peršin, češnjak i luk sitno nasjeckajte. U dubokoj posudi pomiješajte pripremljeno povrće s mljevenom junetinom. Začinite sa žličicom soli i miješanim mljevenim paprom. Dodajte malo kurkume, a možete dodati i skroz malo ulja.Rukama pomiješajte smjesu i ostavite je kratko da odleži u hladnjaku.Mljeveno meso rukama oblikujte oko metalnih ražnjića u željeni oblik. Oblik valjka je najbolji zbog lakoće okretanja.Kebabe pecite na zagrijanoj gril tavi ili roštilju 10 do 15 minuta ovisno o debljini kebaba.Kebabe poslužite uz salatu od matovilca, ljubičastog luka i rajčica i umak na bazi jogurta, limete i ulja.
Orijentalni kebab
Sastojci
3
osoba
-
- 500 g govedine
- 80 g crvene paprike
- 80 g luka
- 2 režnja češnjaka
- 20 g peršina svježeg lista
- matovilca po želji
- cherry rajčice po želji
- jogurta po želji
- kurkume po želji
- maslinova ulja po želji
- soli
- papra