Orijentalni kebab

Orijentalni kebab image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

3 osoba
    • 500   g govedine
    • 80   g crvene paprike
    • 80   g luka
    • 2   režnja češnjaka
    • 20   g peršina svježeg lista
    •   matovilca po želji
    •   cherry rajčice po želji
    •   jogurta po želji
    •   kurkume po želji
    •   maslinova ulja po želji
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Priprema:Crvenu papriku naribajte pomoću ribeža za sir. Peršin, češnjak i luk sitno nasjeckajte. U dubokoj posudi pomiješajte pripremljeno povrće s mljevenom junetinom. Začinite sa žličicom soli i miješanim mljevenim paprom. Dodajte malo kurkume, a možete dodati i skroz malo ulja.Rukama pomiješajte smjesu i ostavite je kratko da odleži u hladnjaku.Mljeveno meso rukama oblikujte oko metalnih ražnjića u željeni oblik. Oblik valjka je najbolji zbog lakoće okretanja.Kebabe pecite na zagrijanoj gril tavi ili roštilju 10 do 15 minuta ovisno o debljini kebaba.Kebabe poslužite uz salatu od matovilca, ljubičastog luka i rajčica i umak na bazi jogurta, limete i ulja.