Više za vas!
Orijentalni kebab

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Govedine Govedina
80 g g Crvene paprike Crvena paprika
80 g g Luka Luk
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
20 g g Peršina Peršin
(svježeg lista)
Matovilca Matovilac
(po želji)
Cherry rajčice Cherry rajčica
(po želji)
Jogurta Jogurt
(po želji)
Kurkume Kurkuma
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
Papra Papar

Orijentalni kebab

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(0)

Priprema

Priprema:Crvenu papriku naribajte pomoću ribeža za sir. Peršin, češnjak i luk sitno nasjeckajte. U dubokoj posudi pomiješajte pripremljeno povrće s mljevenom junetinom. Začinite sa žličicom soli i miješanim mljevenim paprom. Dodajte malo kurkume, a možete dodati i skroz malo ulja.Rukama pomiješajte smjesu i ostavite je kratko da odleži u hladnjaku.Mljeveno meso rukama oblikujte oko metalnih ražnjića u željeni oblik. Oblik valjka je najbolji zbog lakoće okretanja.Kebabe pecite na zagrijanoj gril tavi ili roštilju 10 do 15 minuta ovisno o debljini kebaba.Kebabe poslužite uz salatu od matovilca, ljubičastog luka i rajčica i umak na bazi jogurta, limete i ulja.