Više za vas!
Paella

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

8 kom kom Pileći batak Pileći batak
3 kom kom Kobasice Kobasica
(domaće)
300 g g Kozica Kozice
(repova)
1 kom kom Luka Luk
3 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Mrkve Mrkva
1 kom kom Crvene paprike Crvena paprika
Peršina Peršin
(nekoliko grančica)
Korijandera Korijander
(nekoliko grančica)
200 g g Graška Grašak
200 g g Riže Riža
(dugo zrno)
1 L L Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
(ili pileći)
1 prstohvata prstohvat Šafrana Šafran
1 žličice žličica Slatke paprike Slatka paprika
1 kom kom Rajčice Rajčica
1 dl dl Bijelo vino Bijelo vino
0,5 kom kom Limuna Limun
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)

Paella

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:30 sati
(91)

Priprema

Kobasice narežemo na kolutiće. Batke zarežemo nožem tamo gdje su najdeblji. Kozice operemo i maknemo im ljusku. Luk ogulimo, prerežemo i narežemo na listiće. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Mrkvu ogulimo i narežemo na ploške. Papriku operemo, maknemo joj sjemenke i narežemo na deblje trakice. Peršinov list operemo i grubo nasjeckamo. Listove korijandra grubo nasjeckamo. Limun iscijedimo. Rižu isperemo pod vodom i ocijedimo. Rajčicu operemo i prerežemo na četvrtine, maknemo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na trakice.

Paella:
Na maslinovu ulju u dubokoj tavi popržimo pileće batke koje smo lagano posolili i popaprili, da uhvate boju. Dodamo narezane kobasice, luk, mrkvu, papriku i češnjak. Kratko prodinstamo, dodamo rižu, posolimo i popaprimo. Dodamo šafran i slatku crvenu papriku, zalijemo bijelim vinom i dodamo sjeckanu rajčicu. Podlijemo temeljcem ili vodom da sve pokrijemo. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo uz povremeno miješanje da se riža ne primi za tavu. Podlijevamo tekućinom, tj. pazimo da riža ne ostane suha. Paellu kuhamo 25 minuta, zatim dodamo kozice i grašak. Po potrebi podlijemo s još tekućine, dosolimo, dopaprimo i kuhamo još 10 minuta. Paellu maknemo s vatre i umiješamo trakice rajčice i limunov sok. Poškropimo maslinovim uljem te posipamo listom peršina i korijandra.