Kobasice narežemo na kolutiće. Batke zarežemo nožem tamo gdje su najdeblji. Kozice operemo i maknemo im ljusku. Luk ogulimo, prerežemo i narežemo na listiće. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Mrkvu ogulimo i narežemo na ploške. Papriku operemo, maknemo joj sjemenke i narežemo na deblje trakice. Peršinov list operemo i grubo nasjeckamo. Listove korijandra grubo nasjeckamo. Limun iscijedimo. Rižu isperemo pod vodom i ocijedimo. Rajčicu operemo i prerežemo na četvrtine, maknemo sredinu koju nasjeckamo, a meso s kožom narežemo na trakice.
Paella: Na maslinovu ulju u dubokoj tavi popržimo pileće batke koje smo lagano posolili i popaprili, da uhvate boju. Dodamo narezane kobasice, luk, mrkvu, papriku i češnjak. Kratko prodinstamo, dodamo rižu, posolimo i popaprimo. Dodamo šafran i slatku crvenu papriku, zalijemo bijelim vinom i dodamo sjeckanu rajčicu. Podlijemo temeljcem ili vodom da sve pokrijemo. Poklopimo i na laganoj vatri kuhamo uz povremeno miješanje da se riža ne primi za tavu. Podlijevamo tekućinom, tj. pazimo da riža ne ostane suha. Paellu kuhamo 25 minuta, zatim dodamo kozice i grašak. Po potrebi podlijemo s još tekućine, dosolimo, dopaprimo i kuhamo još 10 minuta. Paellu maknemo s vatre i umiješamo trakice rajčice i limunov sok. Poškropimo maslinovim uljem te posipamo listom peršina i korijandra.