Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
3 kg kg | Janjetine Janjetina | ||
1 kg kg | Krumpira Krumpir | ||
1 glavice glavica | Luka Luk | ||
1 kom kom | Mrkve Mrkva | ||
1 kom kom | Rajčice Rajčica | ||
1 kom kom | Paprike babure Paprika babura | ||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 grančice grančica | Ružmarina Ružmarin | ||
1 grančice grančica | Timijan Timijan |
Pečena janjetina | pripremio David Skoko
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Janjetinu narežemo ili nasječemo na komade, posolimo i popaprimo. Krumpire ogulimo i prepolovimo ako su manji, ili ih narežemo na četvrtine ako su veći. Mrkvicu ogulimo i narežemo na komade, kao i luk i papriku. Krumpire i povrće začinimo sa soli, paprom, maslinovim uljem i nasjeckanim ružmarinom i timijanom, te stavimo u posudu za pečenje. Na krumpire stavimo začinjenu janjetinu, dodamo par zdrobljenih češnjaka i prepolovljenu rajčicu, poškropimo maslinovim uljem te stavimo peći na 180-200 C. Pečemo sat do sat i pol, ovisno o veličini mesa, tj. da se meso ispeče i dobije lijepu boju, kao i krumpiri i povrće.