Priprema:
Pečeni camembert na podlozi od breskve
Sastojci
4
porcije
-
- 2 žlice brašna
- 1 kom jaje
- papra po želji
- 500 kg camembert sira
- 1 konzerva breskva
- 2 - 3 žlice maslaca
- peršina za ukrašavanje
- 200 g brusnice
- 60 g brašna za paniranje
Priprema
Staviti brašno u duboki tanjur i lagano popapriti. U drugom dubokom tanjuru lagano umutiti jaje. Brašno za paniranje također staviti u duboki tanjur. Sir prepoloviti, prvo uvaljati u brašno, potom u jaje, a na kraju u brašno za paniranje. Peći s obje strane na vrućem maslacu u neprijanjajućoj tavi na slaboj vatri poklopljeno oko 10 minuta.
U međuvremenu ocijediti breskve, polovice narezati na tanke ploškice i obložiti breskvama 4 tanjura. Po tome složiti sir i brusnice i ukrasiti peršinom.