
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Patlidžana
Patlidžan (oko 250 g) | ||
1 kom kom | Tikvice
Tikvica (oko 175 g) | ||
150 g g | Gljive Gljiva | ||
1 stručka stručak | Mladoga luka Mladi luk | ||
1 L L | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
1 kom kom | Jaja Jaje | ||
100 g g | Brašna Brašno | ||
100 g g | Gustina Gustin | ||
Praška za pecivo
Prašak za pecivo (na vrh noža) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Soja umaka Soja umak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPovrće u tempuri
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Tikvice i patlidžan oprati, narezati na ploške od 1 cm; ploške ovisno o veličini podijeliti na 2 ili 4 komada. Šampinjone oprati. Mladi luk oprati, narezati na komade duljine 6 cm.
Grijati ulje u širokom loncu tako dugo dok se na drvenoj dršci kada se stavi u ulje ne počnu dizati mjehurići.
Umutiti jaje s 250 ml hladne vode. Pomiješati brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 žličice soli i dodati u jaje, izraditi glatko, tekuće tijesto. Komadiće povrća u porcijama provući kroz tijesto i peći u vrućem ulju, ovisno o veličini komada, 3-5 minuta, sve dok ne postane hrskavo i počine poprimati boju. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti s umakom od soje.
Preporuka za vino uz jelo:Allini Prosecco Treviso DOC frizzante iliViajero Čile Merlot (Eua) 2017