Povrće u tempuri

Povrće u tempuri image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

8 porcije
    • 1   kom patlidžan oko 250 g
    • 1   kom tikvica oko 175 g
    • 150   g gljive
    • 1   stručak mladi luk
    • 1   l suncokretovo ulje
    • 1   kom jaje
    • 100   g brašna
    • 100   g gustina
    •   praška za pecivo na vrh noža
    •   soli po želji
    •   soja umaka

Priprema

    Priprema:

    Tikvice i patlidžan oprati, narezati na ploške od 1 cm; ploške ovisno o veličini podijeliti na 2 ili 4 komada. Šampinjone oprati. Mladi luk oprati, narezati na komade duljine 6 cm.

    Grijati ulje u širokom loncu tako dugo dok se na drvenoj dršci kada se stavi u ulje ne počnu dizati mjehurići.

    Umutiti jaje s 250 ml hladne vode. Pomiješati brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 žličice soli i dodati u jaje, izraditi glatko, tekuće tijesto. Komadiće povrća u porcijama provući kroz tijesto i peći u vrućem ulju, ovisno o veličini komada, 3-5 minuta, sve dok ne postane hrskavo i počine poprimati boju. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti s umakom od soje.

    Preporuka za vino uz jelo:Allini Prosecco Treviso DOC frizzante iliViajero Čile Merlot (Eua) 2017