Priprema:
Povrće u tempuri
Sastojci
-
- 1 kom patlidžan oko 250 g
- 1 kom tikvica oko 175 g
- 150 g gljive
- 1 stručak mladi luk
- 1 l suncokretovo ulje
- 1 kom jaje
- 100 g brašna
- 100 g gustina
- praška za pecivo na vrh noža
- soli po želji
- soja umaka
Priprema
Tikvice i patlidžan oprati, narezati na ploške od 1 cm; ploške ovisno o veličini podijeliti na 2 ili 4 komada. Šampinjone oprati. Mladi luk oprati, narezati na komade duljine 6 cm.
Grijati ulje u širokom loncu tako dugo dok se na drvenoj dršci kada se stavi u ulje ne počnu dizati mjehurići.
Umutiti jaje s 250 ml hladne vode. Pomiješati brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 žličice soli i dodati u jaje, izraditi glatko, tekuće tijesto. Komadiće povrća u porcijama provući kroz tijesto i peći u vrućem ulju, ovisno o veličini komada, 3-5 minuta, sve dok ne postane hrskavo i počine poprimati boju. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti s umakom od soje.
Preporuka za vino uz jelo:Allini Prosecco Treviso DOC frizzante iliViajero Čile Merlot (Eua) 2017