Povrće u tempuri

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Patlidžana Patlidžan
oko 250 g
1 kom kom Tikvice Tikvica
oko 175 g
150 g g Gljive Gljiva
1 stručka stručak Mladoga luka Mladi luk
1 L L Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
1 kom kom Jaja Jaje
100 g g Brašna Brašno
100 g g Gustina Gustin
Praška za pecivo Prašak za pecivo
na vrh noža
Soli Sol
po želji
Soja umaka Soja umak

Povrće u tempuri

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

Podijeli recept
0:45 min
(0)

Priprema

Priprema:

Tikvice i patlidžan oprati, narezati na ploške od 1 cm; ploške ovisno o veličini podijeliti na 2 ili 4 komada. Šampinjone oprati. Mladi luk oprati, narezati na komade duljine 6 cm.

Grijati ulje u širokom loncu tako dugo dok se na drvenoj dršci kada se stavi u ulje ne počnu dizati mjehurići.

Umutiti jaje s 250 ml hladne vode. Pomiješati brašno, gustin, prašak za pecivo i 1/4 žličice soli i dodati u jaje, izraditi glatko, tekuće tijesto. Komadiće povrća u porcijama provući kroz tijesto i peći u vrućem ulju, ovisno o veličini komada, 3-5 minuta, sve dok ne postane hrskavo i počine poprimati boju. Ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru i poslužiti s umakom od soje.

Preporuka za vino uz jelo:Allini Prosecco Treviso DOC frizzante iliViajero Čile Merlot (Eua) 2017