Više za vas!
Povrtna juha sa sirom i mesnim okruglicama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

2 kom kom Luka Luk
800 g g Povrća za juhu Povrće za juhu
Soli Sol
(po želji)
4 žlice žlica Repičino ulje Repičino ulje
Papra Papar
(po želji)
Muškatna oraščića Muškatni oraščić
(po želji)
0,5 lonca lonac Peršina Peršin
1200 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
100 g g Milerama Mileram
500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
100 g g Emmentalera Emmentaler
(naribani)

Povrtna juha sa sirom i mesnim okruglicama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

45 min
(1)

Priprema

Priprema:

Povrće za juhu oprati odnosno oguliti, luk oguliti. Sve narezati na krupne kocke i pirjati 4 minute na 2 žlice vrućeg repičinog ulja. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem i zaliti povrtnim temeljcem. Pustiti da zakuha i zatim lagano kuhati još 20 minuta.

U međuvremenu potrgati listiće peršina i nasjeckati, nekoliko grančica ostaviti za ukrašavanje. Pomiješati s mljevenim mesom, solju i paprom i oblikovati otprilike 24 kuglice. Ispeći u ostatku vrućeg repičinog ulja 6-8 minuta.

U juhi rastopiti svježi sir i emmentaler. Juhu grubo usitniti mikserom i po potrebi začiniti. Mesne okruglice ubaciti u juhu, ukrasiti ostatkom peršina.