
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
2 kom kom | Luka Luk | |
800 g g | Povrća za juhu Povrće za juhu | |
Soli
Sol (po želji) | ||
4 žlice žlica | Repičino ulje Repičino ulje | |
Papra
Papar (po želji) | ||
Muškatna oraščića
Muškatni oraščić (po želji) | ||
0,5 lonca lonac | Peršina Peršin | |
1200 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
100 g g | Milerama Mileram | |
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
100 g g | Emmentalera
Emmentaler (naribani) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPovrtna juha sa sirom i mesnim okruglicama
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Povrće za juhu oprati odnosno oguliti, luk oguliti. Sve narezati na krupne kocke i pirjati 4 minute na 2 žlice vrućeg repičinog ulja. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem i zaliti povrtnim temeljcem. Pustiti da zakuha i zatim lagano kuhati još 20 minuta.
U međuvremenu potrgati listiće peršina i nasjeckati, nekoliko grančica ostaviti za ukrašavanje. Pomiješati s mljevenim mesom, solju i paprom i oblikovati otprilike 24 kuglice. Ispeći u ostatku vrućeg repičinog ulja 6-8 minuta.
U juhi rastopiti svježi sir i emmentaler. Juhu grubo usitniti mikserom i po potrebi začiniti. Mesne okruglice ubaciti u juhu, ukrasiti ostatkom peršina.