Povrtna juha sa sirom i mesnim okruglicama

Povrtna juha sa sirom i mesnim okruglicama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 45 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   kom luka
    • 800   g povrća za juhu
    •   soli po želji
    • 4   žlice repičino ulje
    •   papra po želji
    •   muškatna oraščića po želji
    • 0,5   lonca peršina
    • 1200   ml povrtnoga temeljaca
    • 100   g milerama
    • 500   g mljevenoga mesa
    • 100   g emmentalera naribani

Priprema

    Priprema:

    Povrće za juhu oprati odnosno oguliti, luk oguliti. Sve narezati na krupne kocke i pirjati 4 minute na 2 žlice vrućeg repičinog ulja. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem i zaliti povrtnim temeljcem. Pustiti da zakuha i zatim lagano kuhati još 20 minuta.

    U međuvremenu potrgati listiće peršina i nasjeckati, nekoliko grančica ostaviti za ukrašavanje. Pomiješati s mljevenim mesom, solju i paprom i oblikovati otprilike 24 kuglice. Ispeći u ostatku vrućeg repičinog ulja 6-8 minuta.

    U juhi rastopiti svježi sir i emmentaler. Juhu grubo usitniti mikserom i po potrebi začiniti. Mesne okruglice ubaciti u juhu, ukrasiti ostatkom peršina.