
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Naranče Naranča | |
4 žličice žličica | Papra Papar | |
600 g g | Krumpira Krumpir | |
Soli
Sol (po želji) | ||
1 kg kg | Celera Celer | |
4 žlice žlica | Maslaca Maslac | |
400 g g | Mrkve Mrkva | |
1,6 L L | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
600 ml ml | Mlijeka Mlijeko | |
160 g g | Šlaga Šlag |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPovrtna krem juha s paprom i narančom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Naranču oprati u vrućoj vodi, osušiti, koru sitno naribati i iscijediti sok. Koru naranče pomiješati s grubo mljevenim crnim paprom i s 2-3 prstohvata soli.
Krumpir, mrkvu i celer oguliti, narezati na kocke i kratko propržiti na vrućem maslacu. Dodati temeljac i mlijeko, začiniti solju i s 2-3 žličice papra s narančom i kuhati do vrenja. Zatim kuhati na laganoj vatri 20-25 minuta.
Juhu smiksati i začiniti solju, paprom s narančom i sokom od naranče. Vrhnje istući u čvrsti šlag, na juhu staviti po jednu hrpicu šlaga i posuti ostatkom papra s narančom.