Priprema:
Povrtna krem juha s paprom i narančom
Sastojci
10
porcije
-
- 1 kom naranča
- 4 žličice papra
- 600 g krumpira
- soli po želji
- 1 kg celer
- 4 žlice maslaca
- 400 g mrkve
- 1,6 l povrtnoga temeljaca
- 600 ml mlijeka
- 160 g šlaga
Priprema
Naranču oprati u vrućoj vodi, osušiti, koru sitno naribati i iscijediti sok. Koru naranče pomiješati s grubo mljevenim crnim paprom i s 2-3 prstohvata soli.
Krumpir, mrkvu i celer oguliti, narezati na kocke i kratko propržiti na vrućem maslacu. Dodati temeljac i mlijeko, začiniti solju i s 2-3 žličice papra s narančom i kuhati do vrenja. Zatim kuhati na laganoj vatri 20-25 minuta.
Juhu smiksati i začiniti solju, paprom s narančom i sokom od naranče. Vrhnje istući u čvrsti šlag, na juhu staviti po jednu hrpicu šlaga i posuti ostatkom papra s narančom.