Više za vas!
Povrtna krem juha s paprom i narančom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Naranče Naranča
4 žličice žličica Papra Papar
600 g g Krumpira Krumpir
Soli Sol
(po želji)
1 kg kg Celera Celer
4 žlice žlica Maslaca Maslac
400 g g Mrkve Mrkva
1,6 L L Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
600 ml ml Mlijeka Mlijeko
160 g g Šlaga Šlag

Povrtna krem juha s paprom i narančom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(1)

Priprema

Priprema:

Naranču oprati u vrućoj vodi, osušiti, koru sitno naribati i iscijediti sok. Koru naranče pomiješati s grubo mljevenim crnim paprom i s 2-3 prstohvata soli.

Krumpir, mrkvu i celer oguliti, narezati na kocke i kratko propržiti na vrućem maslacu. Dodati temeljac i mlijeko, začiniti solju i s 2-3 žličice papra s narančom i kuhati do vrenja. Zatim kuhati na laganoj vatri 20-25 minuta.

Juhu smiksati i začiniti solju, paprom s narančom i sokom od naranče. Vrhnje istući u čvrsti šlag, na juhu staviti po jednu hrpicu šlaga i posuti ostatkom papra s narančom.