Povrtna krem juha s paprom i narančom

Povrtna krem juha s paprom i narančom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

10 porcije
    • 1   kom naranča
    • 4   žličice papra
    • 600   g krumpira
    •   soli po želji
    • 1   kg celer
    • 4   žlice maslaca
    • 400   g mrkve
    • 1,6   l povrtnoga temeljaca
    • 600   ml mlijeka
    • 160   g šlaga

Priprema

    Priprema:

    Naranču oprati u vrućoj vodi, osušiti, koru sitno naribati i iscijediti sok. Koru naranče pomiješati s grubo mljevenim crnim paprom i s 2-3 prstohvata soli.

    Krumpir, mrkvu i celer oguliti, narezati na kocke i kratko propržiti na vrućem maslacu. Dodati temeljac i mlijeko, začiniti solju i s 2-3 žličice papra s narančom i kuhati do vrenja. Zatim kuhati na laganoj vatri 20-25 minuta.

    Juhu smiksati i začiniti solju, paprom s narančom i sokom od naranče. Vrhnje istući u čvrsti šlag, na juhu staviti po jednu hrpicu šlaga i posuti ostatkom papra s narančom.