Priprema:
Pozole rojo (svinjski gulaš s kukuruzom)
Sastojci
4
porcije
-
- 250 g graha
- 2 glavice luka
- 3 žlice suncokretova ulja
- 2 kom chili papričice
- soli po želji
- 1 kg svinjetina
- šećera po želji
- papra po želji
- kima po želji
- origana po želji
- 1 žličica koncentrat rajčice
- 850 ml pasirane rajčice
- peršina po želji
- 1 kom povrće za juhu
- 1 konzerva kukuruz 425 ml
Priprema
Luk i češnjak sitno nasjeckati. Chilli papričice (po želji) očistiti od sjemenki i nasjeckati na kolutiće.
U velikom loncu postupno zagrijavati ulje. Ubaciti svinjetinu i kratko popržiti. Meso izvaditi iz lonca te na istom ulju kratko pirjati luk, češnjak i chilli papričice. Zatim vratiti meso u lonac te začiniti solju, paprom, pola žličice šećera, origanom i kimom. Dodati koncentrat rajčice te kratko pirjati. Zatim uliti 750 ml vode te pasiranu rajčicu. Kad zakuha, dodati kocku za juhu i crni grah. Kuhati otprilike 90 minuta na srednjoj vatri uz povremeno miješanje.
Pred kraj dodati kukuruz. Po želji ukrasiti svježim peršinom i narezanom limetom.