Više za vas!
Praline s narančom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

50 g g Bijele čokolade Bijela čokolada
200 g g Gorke čokolade Gorka čokolada
(60%)
25 g g Maslaca Maslac
0,25 kom kom Naranče Naranča
40 g g Marmelade Marmelada
1 žlice žlica Šećera u prahu Šećer u prahu

Praline s narančom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(1)

Priprema

Priprema:

Gorku čokoladu sitno nasjeckati. 2/3 rastopiti na pari. Skinuti s pare, dodati preostalu nasjeckanu čokoladu i rastopiti uz miješanje. Ovom čokoladom napuniti kalupe za praline do pola, lagano protresti kako bi se izbjeglo stvaranje mjehurića zraka. Zatim kalupe napuniti ostatkom tekuće čokolade i ostaviti da odstoji 5 minuta. Kalupe okrenuti na kuhinjskoj rešetki na koju je prethodno stavljen papir za pečenje. Ostaviti 15 minuta da se ocijedi višak čokolade. Zatim hrptom noža prijeći po kalupu i ostaviti najmanje 30 minuta na hladnom mjestu da se praline stisnu.

Marmeladu lagano zagrijati, procijediti kroz cjedilo i u svaku pralinu staviti na vrh noža marmelade.

Bijelu čokoladu nasjeckati i uz miješanje rastopiti na pari. Ostaviti da se malo ohladi. Koru naranče sitno naribati, iscijediti malo soka. Kremasto izmiješati maslac i šećer u prahu. Dodati koru naranče i 1 žličicu sok od naranče. Umiješati bijelu čokoladu. Ovom kremom napuniti praline gotovo do ruba. Ostaviti najmanje 2 sata da se ohladi.

Ocijeđenu gorku čokoladu ponovo nasjeckati i rastopiti, ostaviti da se malo ohladi. Ovom čokoladom zatvoriti praline i ostaviti ih da se stegnu. Pažljivo izvaditi iz kalupa i čuvati na hladnom mjestu do posluživanja.

Savjet: Višak čokolade koji vam je ostao možete rastopiti u vrućem mlijeku i dobiti ukusnu tekuću čokoladu.

Tagovi

Deserti