Punjena paprika i pire krumpir

Punjena paprika i pire krumpir image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 2 h

Sastojci

6 osoba
    • 5   kom paprike babure
    • 500   g mljevenoga mesa
    • 80   g riže
    • 4   režnja češnjaka
    • 1   kom jaje
    • 40   g peršina lista
    • 1   l pasirana rajčica
    • 150   g luka
    • 500   ml vode
    • 100   g kisela vrhnja
    • 500   g krumpira
    •   suncokretova ulja po želji
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    •   šećera po želji

Priprema

    PripremaIzrežite peteljku paprike i očistite je tako da paprika ostane cijela.U dubokoj posudi pomiješajte meso, sirovu rižu, sjeckani češnjak, jaje te sol i papar.Paprike napunite mesnim nadjevom, ali ne do vrha. Nadjev će se povećati za vrijeme kuhanja.U dubokom loncu na malo ulja prepržite sitno sjeckani luk. Luk prelijte pasiranom rajčicom. Po potrebi dodajte malo šećera kako bi umanjili kiselost pasirane rajčice i ostale začine po ukusu. Dodajte i vode u lonac u duplo manjoj količini nego ste stavili rajčice. Na kraju lagano u lonac stavite punjene paprike. Punjene paprike kuhajte na laganoj vatri oko jedan i pol sat.Zadnjih pola sata u drugi lonac stavite kuhati oguljeni krumpir. Kada je krumpir kuhan pomiješajte ga s malo kiselog vrhnja i soli te drobilicom za krumpire od njega napravite pire krumpir.Punjene paprike poslužite tople uz pire krumpir.