Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
5 kom kom | Paprike babure Paprika babura | |
500 g g | Mljevenoga mesa Mljeveno meso | |
80 g g | Riže Riža | |
4 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | |
1 kom kom | Jaja Jaje | |
40 g g | Peršina
Peršin (lista) | |
1 L L | Pasirane rajčice Pasirana rajčica | |
150 g g | Luka Luk | |
500 ml ml | Vode Voda | |
100 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | |
500 g g | Krumpira Krumpir | |
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | ||
Soli
Sol (po želji) | ||
Papra
Papar (po želji) | ||
Šećera
Šećer (po želji) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPunjena paprika i pire krumpir
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
PripremaIzrežite peteljku paprike i očistite je tako da paprika ostane cijela.U dubokoj posudi pomiješajte meso, sirovu rižu, sjeckani češnjak, jaje te sol i papar.Paprike napunite mesnim nadjevom, ali ne do vrha. Nadjev će se povećati za vrijeme kuhanja.U dubokom loncu na malo ulja prepržite sitno sjeckani luk. Luk prelijte pasiranom rajčicom. Po potrebi dodajte malo šećera kako bi umanjili kiselost pasirane rajčice i ostale začine po ukusu. Dodajte i vode u lonac u duplo manjoj količini nego ste stavili rajčice. Na kraju lagano u lonac stavite punjene paprike. Punjene paprike kuhajte na laganoj vatri oko jedan i pol sat.Zadnjih pola sata u drugi lonac stavite kuhati oguljeni krumpir. Kada je krumpir kuhan pomiješajte ga s malo kiselog vrhnja i soli te drobilicom za krumpire od njega napravite pire krumpir.Punjene paprike poslužite tople uz pire krumpir.