Više za vas!
Punjene lignje i krumpir s blitvom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Lignje Lignja
200 g g Kozica Kozice
(repovi)
50 g g Pršuta Pršut
6 režnja režanj Češnjaka Češnjak
500 g g Krumpira Krumpir
50 ml ml Bijelo vino Bijelo vino
250 g g Blitve Blitva
1 lista list Peršina Peršin
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)

Punjene lignje i krumpir s blitvom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

40 min
(6)

Priprema

Priprema:

Oguljeni krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte 25-30 minuta.

Na maslinovo ulje stavite dinstati sitno sjeckani češnjak, očišćene repove kozica i krakove lignji. Podlijte sve s bijelim vinom i nastavite dinstati dok većina vina ne ispari. Na kraju dodajte sitno narezan pršut u tavu i pomiješajte sve namirnice prije nego ih uklonite sa štednjaka.

Dobivenom smjesom napunite lignje. Lignje učvrstite čačkalicom kako smjesa ne bi iscurila iz njih.

Lignje zapecite na vrućem maslinovom ulju sa svih strana. Nakon nekoliko minuta lignje će biti gotove.

U vruću vodu stavite kuhati oprane listove blitve. Dovoljno ih je kuhati nekoliko minuta.

Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani češnjak. Češnjaku dodajte skuhani krumpir narezan na kocke i skuhanu blitvu. Pomiješajte sve namirnice i poslužite toplo.Uz punjene lignje poslužite umak na bazi sitno sjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja.