Priprema:
Punjene lignje i krumpir s blitvom
Sastojci
-
- 500 g lignje
- 200 g kozica repovi
- 50 g pršuta
- 6 režnja češnjaka
- 500 g krumpira
- 50 ml bijelo vino
- 250 g blitve
- 1 list peršin
- maslinova ulja po želji
Priprema
Oguljeni krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Krumpir kuhajte 25-30 minuta.
Na maslinovo ulje stavite dinstati sitno sjeckani češnjak, očišćene repove kozica i krakove lignji. Podlijte sve s bijelim vinom i nastavite dinstati dok većina vina ne ispari. Na kraju dodajte sitno narezan pršut u tavu i pomiješajte sve namirnice prije nego ih uklonite sa štednjaka.
Dobivenom smjesom napunite lignje. Lignje učvrstite čačkalicom kako smjesa ne bi iscurila iz njih.
Lignje zapecite na vrućem maslinovom ulju sa svih strana. Nakon nekoliko minuta lignje će biti gotove.
U vruću vodu stavite kuhati oprane listove blitve. Dovoljno ih je kuhati nekoliko minuta.
Na malo maslinovog ulja stavite dinstati sitno sjeckani češnjak. Češnjaku dodajte skuhani krumpir narezan na kocke i skuhanu blitvu. Pomiješajte sve namirnice i poslužite toplo.Uz punjene lignje poslužite umak na bazi sitno sjeckanog češnjaka, peršina i maslinovog ulja.