Rolice sa skyrom i umakom od jogurta

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

6 kom kom Listovi za pitu/savijaču Listovi za pitu/savijaču
2 kom kom Mrkve Mrkva
velike
1 kom kom Poriluka Poriluk
ili vezica mladog luka
250 g g Šampinjoni Šampinjona
350 g g Skyr Skyr
Papra Papar
po želji
Soli Sol
po želji
Maslinova ulja Maslinovo ulje
po želji
Sezama Sezam
po želji
180 g g Jogurta Jogurt
1 žlice žlica Ljutike Ljutika
nasjeckanog

Rolice sa skyrom i umakom od jogurta

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

0:40 min
(1)

Priprema

PRIPREMA:

*pećnicu zagrijte na 180 °C

  1. Povrće operite i krenite s njegovom pripremom: mrkvu ogulite i izrežite na prutiće ili trakice; poriluk prerežite po pola i dobro operite prostore između listova te ga izrežite na trakice; gljive očistite, prepolovite, a polovice izrežite na trakice. Sve povrće posolite i popaprite te prelijte s malo ulja i ostavite da se tako marinira. Po želji možete dodati još začina.
  2. Uzmite dva lista tijesta za savijaču, prvi premažite s malo ulja pa na njega složite drugi i izrežite na šest kvadrata približno iste veličine.
  3. U sredinu kvadrata razmažite žličicu Skyra, lagano posolite i popaprite, te po Skyru rasporedite povrće.
  4. Rubove kvadrata prijeđite s uljem i zamotajte rolicu: prvo preklopite oba okomita kraja, a onda i jedan kraj preko povrća, te ju lagano zarolajte prema slobodnom kraju. Ponavljate postupak dok ne potrošite povrće i kore.
  5. Pripremljene rolice slažite u pleh obložen papirom za pečenje, svaku premažite s malo ulja i pospite sa sezamom, te pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 - 20 minuta ili dok ne postanu zlatne i hrskave.

Posluživanje:

U zdjelicu dodajte čašicu jogurta, žlicom ga razradite, pa dodajte soli i papra po ukusu i žlicu sjeckanog vlasca. Sve dobro promiješajte i poslužite uz rolice. Također ako volite soja sos, rolice možete poslužiti i uz njega.