Rolice sa skyrom i umakom od jogurta

Rolice sa skyrom i umakom od jogurta image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 osoba
    • 6   kom listovi za pitu/savijaču
    • 2   kom mrkve velike
    • 1   kom poriluk ili vezica mladog luka
    • 250   g šampinjoni
    • 350   g skyr
    •   papra po želji
    •   soli po želji
    •   maslinova ulja po želji
    •   sezama po želji
    • 180   g jogurta
    • 1   žlica vlasac nasjeckanog

Priprema

    PRIPREMA:

    *pećnicu zagrijte na 180 °C

  1. Povrće operite i krenite s njegovom pripremom: mrkvu ogulite i izrežite na prutiće ili trakice; poriluk prerežite po pola i dobro operite prostore između listova te ga izrežite na trakice; gljive očistite, prepolovite, a polovice izrežite na trakice. Sve povrće posolite i popaprite te prelijte s malo ulja i ostavite da se tako marinira. Po želji možete dodati još začina.

  2. Uzmite dva lista tijesta za savijaču, prvi premažite s malo ulja pa na njega složite drugi i izrežite na šest kvadrata približno iste veličine.

  3. U sredinu kvadrata razmažite žličicu Skyra, lagano posolite i popaprite, te po Skyru rasporedite povrće.

  4. Rubove kvadrata prijeđite s uljem i zamotajte rolicu: prvo preklopite oba okomita kraja, a onda i jedan kraj preko povrća, te ju lagano zarolajte prema slobodnom kraju. Ponavljate postupak dok ne potrošite povrće i kore.

  5. Pripremljene rolice slažite u pleh obložen papirom za pečenje, svaku premažite s malo ulja i pospite sa sezamom, te pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 - 20 minuta ili dok ne postanu zlatne i hrskave.

  6. Posluživanje:

    U zdjelicu dodajte čašicu jogurta, žlicom ga razradite, pa dodajte soli i papra po ukusu i žlicu sjeckanog vlasca. Sve dobro promiješajte i poslužite uz rolice. Također ako volite soja sos, rolice možete poslužiti i uz njega.