Priprema
Salata od kaše od prosa s mandarinom i šipkom
Sastojci
4
porcije
-
- 2 kom mandarine
- 4 žlice badema nasjeckanih
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice senfa
- 3 žlice balzamični ocat
- soli po želji
- papra po želji
- 1 kom šipak
- 300 g prosa
- 30 g rukole
Priprema
Kašu ispiremo, stavimo u lonac i nalijemo vode (treba biti dva puta više vode nego kaše). Kuhamo na umjerenoj vatri oko 20 minuta, svako malo miješajući, sve dok kaša ne upije cijelu vodu. Skidamo sa vatre i kašu stavljamo u veliku zdjelu.
U zdjelu dodamo rikolu. Mandarine narežemo i dodamo u ostale sastojke. Šipak ogulimo, njegova zrna bacimo na suhu tavu i oprezno pržimo, oko 2-3 minute, miješajući. Dodamo ih u salatu.
Maslinovo ulje promiješamo sa balzamskim octom i senfom. Začinimo solju i paprom. Gotovi umak dolijemo u salatu. Pospemo s nasjeckanim bademima.