Salata od kaše od prosa s mandarinom i šipkom

Salata od kaše od prosa s mandarinom i šipkom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

4 porcije
    • 2   kom mandarine
    • 4   žlice badema nasjeckanih
    • 4   žlice maslinova ulja
    • 3   žlice senfa
    • 3   žlice balzamični ocat
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 1   kom šipak
    • 300   g prosa
    • 30   g rukole

Priprema

    Priprema

    Kašu ispiremo, stavimo u lonac i nalijemo vode (treba biti dva puta više vode nego kaše). Kuhamo na umjerenoj vatri oko 20 minuta, svako malo miješajući, sve dok kaša ne upije cijelu vodu. Skidamo sa vatre i kašu stavljamo u veliku zdjelu.

    U zdjelu dodamo rikolu. Mandarine narežemo i dodamo u ostale sastojke. Šipak ogulimo, njegova zrna bacimo na suhu tavu i oprezno pržimo, oko 2-3 minute, miješajući. Dodamo ih u salatu.

    Maslinovo ulje promiješamo sa balzamskim octom i senfom. Začinimo solju i paprom. Gotovi umak dolijemo u salatu. Pospemo s nasjeckanim bademima.

Oznake