Salata s pečenom piletinom

Salata s pečenom piletinom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 15 min

Sastojci

4 porcije
    • 3   kom krumpira
    • 400   g pilećih prsa
    • 3   kom jaja
    • 1   kom salata
    • 150   g oraha
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 1   žličica senf
    • 6   žličice maslinova ulja
    •   cvjetnoga meda po želji
    •   soli po želji
    • 1   svežanj vlasac
    •   papra po želji
    • 1   kom rajčica
    • 4   žličice limunovog soka

Priprema

    Priprema

    Krumpir skuhamo s korom, ogulimo, narežemo u kockice. Jaja kuhamo dok postanu tvrda, narežemo u polumjesece.Salatuočistimo od vanjskog lišća i potrgamo na komade. Luk narežemo na listiće.

    Pečeno pile narežemo na kockice na štapiće. Sve sastojke stavimo u zdjelu, dodamo smrvljene orahe.U maloj posudici promiješamo sok odlimunasa medom, senfom, solju i paprom, pa dodamo maslinovo ulje.

    Serviranje

    Umak dodamo u salatu i sve skupa oprezno promiješamo. Salatu dijelimo na porcije i prije posluživanja ukrasimo s komadima rajčica i sitno nasjeckanim vlascem.

Oznake