Priprema
Salata s pečenom piletinom
Sastojci
4
porcije
-
- 3 kom krumpira
- 400 g pilećih prsa
- 3 kom jaja
- 1 kom salata
- 150 g oraha
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 žličica senf
- 6 žličice maslinova ulja
- cvjetnoga meda po želji
- soli po želji
- 1 svežanj vlasac
- papra po želji
- 1 kom rajčica
- 4 žličice limunovog soka
Priprema
Krumpir skuhamo s korom, ogulimo, narežemo u kockice. Jaja kuhamo dok postanu tvrda, narežemo u polumjesece.Salatuočistimo od vanjskog lišća i potrgamo na komade. Luk narežemo na listiće.
Pečeno pile narežemo na kockice na štapiće. Sve sastojke stavimo u zdjelu, dodamo smrvljene orahe.U maloj posudici promiješamo sok odlimunasa medom, senfom, solju i paprom, pa dodamo maslinovo ulje.
Serviranje
Umak dodamo u salatu i sve skupa oprezno promiješamo. Salatu dijelimo na porcije i prije posluživanja ukrasimo s komadima rajčica i sitno nasjeckanim vlascem.