Samoborski kotlet s krumpirom

Samoborski kotlet s krumpirom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 40 min

Sastojci

6 osoba
    • 600   g svinjska kotleta
    • 6   režnja češnjaka
    • 40   g peršina lista
    • 60   ml crnoga vina
    •   mesnog temeljaca po želji
    •   suncokretova ulja po želji
    • 50   g brašna
    • 400   g krumpira
    •   papra
    •   soli

Priprema

    Priprema:Svinjske kotlete začinite sa solju i paprom, a u duboki lonac stavite kuhati oguljeni krumpir.Na malo zagrijanog ulja u tavi ispecite svinjske kotlete koje ste prethodno uvaljali u brašno. Zapecite ih s obje strane da dobiju koricu. Zatim izvadite kotlete sa strane, a u tavu ulijte crno vino.Kada vino počne kipjeti vratite meso u tavu i dodajte mu sitno sjeckani češnjak i sitno sjeckani peršin.Kotlete podlijte s malo vode ili temeljca i nastavite ih kuhati na laganoj vatri 30 minuta.Kada su kotleti gotovi poslužite ih uz kuhani krumpir prelivene s umakom od pečenja.