Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
600 g g | Svinjska kotleta Svinjski kotlet | ||
6 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
40 g g | Peršina
Peršin (lista) | ||
60 ml ml | Crnoga vina Crno vino | ||
Mesnog temeljaca
Mesni temeljac (po želji) | |||
Suncokretova ulja
Suncokretovo ulje (po želji) | |||
50 g g | Brašna Brašno | ||
400 g g | Krumpira Krumpir | ||
Papra Papar | |||
Soli Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSamoborski kotlet s krumpirom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:Svinjske kotlete začinite sa solju i paprom, a u duboki lonac stavite kuhati oguljeni krumpir.Na malo zagrijanog ulja u tavi ispecite svinjske kotlete koje ste prethodno uvaljali u brašno. Zapecite ih s obje strane da dobiju koricu. Zatim izvadite kotlete sa strane, a u tavu ulijte crno vino.Kada vino počne kipjeti vratite meso u tavu i dodajte mu sitno sjeckani češnjak i sitno sjeckani peršin.Kotlete podlijte s malo vode ili temeljca i nastavite ih kuhati na laganoj vatri 30 minuta.Kada su kotleti gotovi poslužite ih uz kuhani krumpir prelivene s umakom od pečenja.