Priprema:Svinjske kotlete začinite sa solju i paprom, a u duboki lonac stavite kuhati oguljeni krumpir.Na malo zagrijanog ulja u tavi ispecite svinjske kotlete koje ste prethodno uvaljali u brašno. Zapecite ih s obje strane da dobiju koricu. Zatim izvadite kotlete sa strane, a u tavu ulijte crno vino.Kada vino počne kipjeti vratite meso u tavu i dodajte mu sitno sjeckani češnjak i sitno sjeckani peršin.Kotlete podlijte s malo vode ili temeljca i nastavite ih kuhati na laganoj vatri 30 minuta.Kada su kotleti gotovi poslužite ih uz kuhani krumpir prelivene s umakom od pečenja.
Samoborski kotlet s krumpirom
Sastojci
6
osoba
-
- 600 g svinjska kotleta
- 6 režnja češnjaka
- 40 g peršina lista
- 60 ml crnoga vina
- mesnog temeljaca po želji
- suncokretova ulja po želji
- 50 g brašna
- 400 g krumpira
- papra
- soli