Samosas s punjenjem od kokosa i leće

Samosas s punjenjem od kokosa i leće image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 55 min

Sastojci

12 porcije
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 2   žlice suncokretova ulja
    • 75   g leće crvene
    • 100   ml kokosova mlijeka
    • 150   ml povrtnoga temeljaca
    •   soli po želji
    •   kajenskoga papra po želji
    • 125   g brašna
    • 140   g manga

Priprema

    Priprema:

    Ogulite luk i izrežite na kockice. Dinstajte na vrelom ulju. Dodajte leću i dinstajte 1 minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac, začinite i poklopljeno kuhajte još 20 minuta. U međuvremenu ogulite mango i izrežite na kockice. Dodajte uz leću i kuhajte još 2-3 minute. Kušajte i ostavite da se hladi.

    Brašno, sol, ulje i 60 ml mlake vode mijesite 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite u 6 porcija i napravite male kuglice (cca promjera 20 cm). Podijelite kuglice i na svaku stavite cca 2 čajne žlice punjenja. Rub tijesta namočite vodom pomoću kista te prebacite preko punjenja tako da dobijete trokut. Čvrsto utisnite rubove.

    Stavite ulje visine oko 3 prsta u wok ili u lonac, sve dok se na drvenoj kutljači koju stavite unutra ne pojave mjehurići. Samose pržite po 1-2 minute sa svake strane dok ne postanu hrskavi i smeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite ih vruće ili tople s umakom chutney ili raita.