Priprema:
Samosas s punjenjem od kokosa i leće
Sastojci
-
- 1 kom ljubičasti luk
- 2 žlice suncokretova ulja
- 75 g leće crvene
- 100 ml kokosova mlijeka
- 150 ml povrtnoga temeljaca
- soli po želji
- kajenskoga papra po želji
- 125 g brašna
- 140 g manga
Priprema
Ogulite luk i izrežite na kockice. Dinstajte na vrelom ulju. Dodajte leću i dinstajte 1 minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac, začinite i poklopljeno kuhajte još 20 minuta. U međuvremenu ogulite mango i izrežite na kockice. Dodajte uz leću i kuhajte još 2-3 minute. Kušajte i ostavite da se hladi.
Brašno, sol, ulje i 60 ml mlake vode mijesite 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite u 6 porcija i napravite male kuglice (cca promjera 20 cm). Podijelite kuglice i na svaku stavite cca 2 čajne žlice punjenja. Rub tijesta namočite vodom pomoću kista te prebacite preko punjenja tako da dobijete trokut. Čvrsto utisnite rubove.
Stavite ulje visine oko 3 prsta u wok ili u lonac, sve dok se na drvenoj kutljači koju stavite unutra ne pojave mjehurići. Samose pržite po 1-2 minute sa svake strane dok ne postanu hrskavi i smeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite ih vruće ili tople s umakom chutney ili raita.