Više za vas!
Samosas s punjenjem od kokosa i leće

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kom kom Ljubičasti luk Ljubičasti luk
2 žlice žlica Suncokretova ulja Suncokretovo ulje
75 g g Leće Leća
(crvene)
100 ml ml Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko
150 ml ml Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac
Soli Sol
(po želji)
Kajenskoga papra Kajenski papar
(po želji)
125 g g Brašna Brašno
140 g g Manga Mango

Samosas s punjenjem od kokosa i leće

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

55 min
(1)

Priprema

Priprema:

Ogulite luk i izrežite na kockice. Dinstajte na vrelom ulju. Dodajte leću i dinstajte 1 minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac, začinite i poklopljeno kuhajte još 20 minuta. U međuvremenu ogulite mango i izrežite na kockice. Dodajte uz leću i kuhajte još 2-3 minute. Kušajte i ostavite da se hladi.

Brašno, sol, ulje i 60 ml mlake vode mijesite 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite u 6 porcija i napravite male kuglice (cca promjera 20 cm). Podijelite kuglice i na svaku stavite cca 2 čajne žlice punjenja. Rub tijesta namočite vodom pomoću kista te prebacite preko punjenja tako da dobijete trokut. Čvrsto utisnite rubove.

Stavite ulje visine oko 3 prsta u wok ili u lonac, sve dok se na drvenoj kutljači koju stavite unutra ne pojave mjehurići. Samose pržite po 1-2 minute sa svake strane dok ne postanu hrskavi i smeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite ih vruće ili tople s umakom chutney ili raita.