
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kom kom | Ljubičasti luk Ljubičasti luk | |
2 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | |
75 g g | Leće
Leća (crvene) | |
100 ml ml | Kokosova mlijeka Kokosovo mlijeko | |
150 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | |
Soli
Sol (po želji) | ||
Kajenskoga papra
Kajenski papar (po želji) | ||
125 g g | Brašna Brašno | |
140 g g | Manga Mango |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSamosas s punjenjem od kokosa i leće
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Ogulite luk i izrežite na kockice. Dinstajte na vrelom ulju. Dodajte leću i dinstajte 1 minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i temeljac, začinite i poklopljeno kuhajte još 20 minuta. U međuvremenu ogulite mango i izrežite na kockice. Dodajte uz leću i kuhajte još 2-3 minute. Kušajte i ostavite da se hladi.
Brašno, sol, ulje i 60 ml mlake vode mijesite 3-4 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite u 6 porcija i napravite male kuglice (cca promjera 20 cm). Podijelite kuglice i na svaku stavite cca 2 čajne žlice punjenja. Rub tijesta namočite vodom pomoću kista te prebacite preko punjenja tako da dobijete trokut. Čvrsto utisnite rubove.
Stavite ulje visine oko 3 prsta u wok ili u lonac, sve dok se na drvenoj kutljači koju stavite unutra ne pojave mjehurići. Samose pržite po 1-2 minute sa svake strane dok ne postanu hrskavi i smeđe boje. Ocijedite ih na kuhinjskom papiru. Poslužite ih vruće ili tople s umakom chutney ili raita.