Šarlota s malinama

Šarlota s malinama image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

10 porcije
    • 150   - 175   g piškota
    • 8   lista želatine
    • 500   g maline
    • 800   g milerama
    • 150   g šećera
    • 2   pakovanja vanilin šećera
    • 200   g šlaga
    •   čokoladnih ornamenata za ukrašavanje po želji
    • 2   - 3   žlice rakije od šumskih malina

Priprema

    Priprema:

    Zdjelu s ravnim stjenkama (Ø oko 18 cm) obložiti folijom za očuvanje svježine. Po rubu i po dnu zdjele gusto posložiti piškote. Maline dobro ocijediti, oko 50 g lijepih malina pokriti i ostaviti u hladnjaku za ukrašavanje.

    Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Miješati svježi sir, 125 g šećera i vanilin šećer, dok se šećer ne rastopi. Po želji dodati malo rakije od šumskih malina. Umiješati ostale maline. Želatinu istisnuti, rastopiti na laganoj vatri i dodati 2 žlice kreme od malina. Ovu smjesu pomiješati s ostatkom kreme od malina i staviti hladiti oko 10 minuta.

    Vrhnje istući u čvrst šlag. Kada krema od malina počne želirati, dodati šlag. Smjesu pažljivo istresti u kalup s piškotama i ostaviti pokriveno u hladnjaku preko noći.

    Prije posluživanja šarlotu pažljivo istresti iz kalupa na podlogu, skinuti foliju. Preostale maline uvaljati u ostatak šećera, njima ukrasiti šarlotu, kao i eventualno čokoladnim ornamentima.

Oznake