Priprema:
Šarlota s malinama
Sastojci
-
- 150 - 175 g piškota
- 8 lista želatine
- 500 g maline
- 800 g milerama
- 150 g šećera
- 2 pakovanja vanilin šećera
- 200 g šlaga
- čokoladnih ornamenata za ukrašavanje po želji
- 2 - 3 žlice rakije od šumskih malina
Priprema
Zdjelu s ravnim stjenkama (Ø oko 18 cm) obložiti folijom za očuvanje svježine. Po rubu i po dnu zdjele gusto posložiti piškote. Maline dobro ocijediti, oko 50 g lijepih malina pokriti i ostaviti u hladnjaku za ukrašavanje.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi. Miješati svježi sir, 125 g šećera i vanilin šećer, dok se šećer ne rastopi. Po želji dodati malo rakije od šumskih malina. Umiješati ostale maline. Želatinu istisnuti, rastopiti na laganoj vatri i dodati 2 žlice kreme od malina. Ovu smjesu pomiješati s ostatkom kreme od malina i staviti hladiti oko 10 minuta.
Vrhnje istući u čvrst šlag. Kada krema od malina počne želirati, dodati šlag. Smjesu pažljivo istresti u kalup s piškotama i ostaviti pokriveno u hladnjaku preko noći.
Prije posluživanja šarlotu pažljivo istresti iz kalupa na podlogu, skinuti foliju. Preostale maline uvaljati u ostatak šećera, njima ukrasiti šarlotu, kao i eventualno čokoladnim ornamentima.