Više za vas!
Sarma| pripremio David Skoko

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

500 g g Mljevenoga mesa Mljeveno meso
(goveđe ili pola-pola goveđe i svinjetina)
1 kom kom Kisela kupusa Kiseli kupus
250 g g Slanina Slanina
( ili dimljena rebrica)
2 lista list Lovorova lista Lovorov list
3 kom kom Kobasice Kobasica
(dimljena)
100 g g Riže Riža
1 kom kom Luka Luk
lista list Peršina Peršin
Mljevene paprike Mljevena paprika
(slatka i ljuta)
Papra Papar
Soli Sol

Sarma | pripremio David Skoko

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

2:30 sati
(19)

Priprema

Priprema:

Mljeveno meso začiniti solju, paprom, crvenom paprikom slatkom i ljutom po želji, dodati rižu, na kockice narezani luk i sjeckani peršin list. Začinjeno meso staviti na list kupusa i zamotati u sarme. Ostatak kupusa narezati na trakice i staviti na dno lonca. Na narezani kupus poslagati sarme, dodati narezanu ili cijelu kobasicu i komade slanine, zaliti vodom ili temeljcem, dodati lovorov list, par zrna papra i staviti kuhati. Sarmu krčkati najmanje 2 sata na laganoj vatri. Najbolje ju je podgrijati slijedeći dan nakon kuhanja i servirati.