Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
500 g g | Mljevenoga mesa
Mljeveno meso (goveđe ili pola-pola goveđe i svinjetina) | |
1 kom kom | Kisela kupusa Kiseli kupus | |
250 g g | Slanina
Slanina ( ili dimljena rebrica) | |
2 lista list | Lovorova lista Lovorov list | |
3 kom kom | Kobasice
Kobasica (dimljena) | |
100 g g | Riže Riža | |
1 kom kom | Luka Luk | |
lista list | Peršina Peršin | |
Mljevene paprike
Mljevena paprika (slatka i ljuta) | ||
Papra Papar | ||
Soli Sol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSarma
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Mljeveno meso začiniti solju, paprom, crvenom paprikom slatkom i ljutom po želji, dodati rižu, na kockice narezani luk i sjeckani peršin list. Začinjeno meso staviti na list kupusa i zamotati u sarme. Ostatak kupusa narezati na trakice i staviti na dno lonca. Na narezani kupus poslagati sarme, dodati narezanu ili cijelu kobasicu i komade slanine, zaliti vodom ili temeljcem, dodati lovorov list, par zrna papra i staviti kuhati. Sarmu krčkati najmanje 2 sata na laganoj vatri. Najbolje ju je podgrijati slijedeći dan nakon kuhanja i servirati.