Sirni šišmiši s pikantnim hladnim umakom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

125 g g Maslaca Maslac
300 g g Brašna Brašno
Soli Sol
po želji
Papra Papar
po želji
2 kom kom Jaja Jaje
100 g g Goude Gouda
1 - 2 kom kom Chili papričice Chili papričica
2 žlice žlica Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice
200 g g Kisela vrhnja Kiselo vrhnje
2 kom kom Rajčice Rajčica
cca. 200 g

Sirni šišmiši s pikantnim hladnim umakom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

Podijeli recept
1:00 sati
(0)

Priprema

Priprema:

Maslac narezati na kockice i s brašnom, žličicom soli, paprom i jajima izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto 2 sata na hladnom.

S gaude skinuti koricu i sitno je naribati. Tijesto na malo brašna razvaljati na debljinu od 3 mm i izrezivati šišmiše (oko 8 x 4 cm). Staviti na limove obložene papirom za pečenje, posipati sirom i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C dok ne postane hrskavo. Ostaviti da se ohladi.

Za hladan umak oprati čili paprike, izvaditi koštice i nasjeckati papriku na sitne kockice. Koncentriranu rajčicu i kiselo vrhnje pomiješati i posoliti. Rajčice zarezati, preliti kipućom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice i narezati na sitne kockice. Dodati u umak i poslužiti sa šišmišima.