
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
125 g g | Maslaca Maslac | ||
300 g g | Brašna Brašno | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
100 g g | Goude Gouda | ||
1 - 2 kom kom | Chili papričice Chili papričica | ||
2 žlice žlica | Koncentrata rajčice Koncentrat rajčice | ||
200 g g | Kisela vrhnja Kiselo vrhnje | ||
2 kom kom | Rajčice
Rajčica (cca. 200 g) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSirni šišmiši s pikantnim hladnim umakom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Priprema:
Maslac narezati na kockice i s brašnom, žličicom soli, paprom i jajima izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto 2 sata na hladnom.
S gaude skinuti koricu i sitno je naribati. Tijesto na malo brašna razvaljati na debljinu od 3 mm i izrezivati šišmiše (oko 8 x 4 cm). Staviti na limove obložene papirom za pečenje, posipati sirom i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C dok ne postane hrskavo. Ostaviti da se ohladi.
Za hladan umak oprati čili paprike, izvaditi koštice i nasjeckati papriku na sitne kockice. Koncentriranu rajčicu i kiselo vrhnje pomiješati i posoliti. Rajčice zarezati, preliti kipućom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice i narezati na sitne kockice. Dodati u umak i poslužiti sa šišmišima.