Priprema:
Sirni šišmiši s pikantnim hladnim umakom
Sastojci
-
- 125 g maslaca
- 300 g brašna
- soli po želji
- papra po želji
- 2 kom jaja
- 100 g goude
- 1 - 2 kom chili papričice
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 200 g kisela vrhnja
- 2 kom rajčice cca. 200 g
Priprema
Maslac narezati na kockice i s brašnom, žličicom soli, paprom i jajima izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto 2 sata na hladnom.
S gaude skinuti koricu i sitno je naribati. Tijesto na malo brašna razvaljati na debljinu od 3 mm i izrezivati šišmiše (oko 8 x 4 cm). Staviti na limove obložene papirom za pečenje, posipati sirom i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C dok ne postane hrskavo. Ostaviti da se ohladi.
Za hladan umak oprati čili paprike, izvaditi koštice i nasjeckati papriku na sitne kockice. Koncentriranu rajčicu i kiselo vrhnje pomiješati i posoliti. Rajčice zarezati, preliti kipućom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice i narezati na sitne kockice. Dodati u umak i poslužiti sa šišmišima.