Sirni šišmiši s pikantnim hladnim umakom

Sirni šišmiši s pikantnim hladnim umakom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

45 porcije
    • 125   g maslaca
    • 300   g brašna
    •   soli po želji
    •   papra po želji
    • 2   kom jaja
    • 100   g goude
    • 1   - 2   kom chili papričice
    • 2   žlice koncentrata rajčice
    • 200   g kisela vrhnja
    • 2   kom rajčice cca. 200 g

Priprema

    Priprema:

    Maslac narezati na kockice i s brašnom, žličicom soli, paprom i jajima izraditi u glatko tijesto. Ostaviti tijesto 2 sata na hladnom.

    S gaude skinuti koricu i sitno je naribati. Tijesto na malo brašna razvaljati na debljinu od 3 mm i izrezivati šišmiše (oko 8 x 4 cm). Staviti na limove obložene papirom za pečenje, posipati sirom i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C dok ne postane hrskavo. Ostaviti da se ohladi.

    Za hladan umak oprati čili paprike, izvaditi koštice i nasjeckati papriku na sitne kockice. Koncentriranu rajčicu i kiselo vrhnje pomiješati i posoliti. Rajčice zarezati, preliti kipućom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice i narezati na sitne kockice. Dodati u umak i poslužiti sa šišmišima.