PRIPREMA
Špageti s graškom i ricottom
Sastojci
-
- 150 g graška
- 300 g špageta
- 50 g krušnih mrvica
- 150 g ricotta
- 5 žličice limunovog soka
- 1 kom luk manji
- 2 žličice limunova korice
- peršina po želji
- maslaca po želji
- maslinova ulja po želji
- papra po želji
- soli po želji
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite 2 šalice vode od kuhanja. U tavi zagrijte ulje i rastopite maslac. Dodajte luk i dinstajte oko 3 min pa dodajte 3 žlice limunovog soka i 1 žličicu limunove korice. Zatim, dodajte grašak i podlijte sve sa jednom šalicom vode od kuhanja. Kuhajte dok grašak ne omekša pa smanjite vatru i dodajte tjesteninu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Sol i papar dodajte prema želji.
U malu posudu stavite ricottu i dodajte joj 2 žlice limunovog soka i 1 žličicu limunove korice pa promiješajte.
U maloj tavi rastopite malo maslaca i ulja pa ubacite krušne mrvice i tostirajte ih do zlatne boje.
Servirajte špagete na tanjuru, dodajte ricottu s limunom pa pospite s krušnim mrvicama i svježim peršinom.