Priprema:
Stromboli
Sastojci
3
osoba
-
- 1 pakovanje tijesto za pizzu
- 0,5 žličice bosiljka
- 100 ml pasirane rajčice
- 0,5 žličice origana
- 200 g kobasica od divljači
- 200 g mozzarelle
- 1 kom jaje
- peršina po želji
Priprema
Prije svega upalite pećnicu i zagrijte ju na 180 stupnjeva. Raširite tijesto i po njemu rasporedite umak od rajčice te bosiljak i origano, pripazite da ostavite oko 1-2 cm prazno sa svake strane. Kobasicu narežite tanko te rasporedite po umaku od rajčice, dodajte naribanu mozzarelu (ostavite malo za pospipanje na kraju) . Zarolajte tijesto i pritisnite krajeve kako nadjev ne bi iscurio. Papir za pečenje stavite u posudu za pečenje te na njega položite tijesto. Razmutite jaje te premažite tijesto, pospite s ostatkom sira i sitno sjeckanim peršinom te pecite 18-20 minuta. Poslužiti toplo.