Stromboli

Stromboli image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

3 osoba
    • 1   pakovanje tijesto za pizzu
    • 0,5   žličice bosiljka
    • 100   ml pasirane rajčice
    • 0,5   žličice origana
    • 200   g kobasica od divljači
    • 200   g mozzarelle
    • 1   kom jaje
    •   peršina po želji

Priprema

    Priprema:

    Prije svega upalite pećnicu i zagrijte ju na 180 stupnjeva. Raširite tijesto i po njemu rasporedite umak od rajčice te bosiljak i origano, pripazite da ostavite oko 1-2 cm prazno sa svake strane. Kobasicu narežite tanko te rasporedite po umaku od rajčice, dodajte naribanu mozzarelu (ostavite malo za pospipanje na kraju) . Zarolajte tijesto i pritisnite krajeve kako nadjev ne bi iscurio. Papir za pečenje stavite u posudu za pečenje te na njega položite tijesto. Razmutite jaje te premažite tijesto, pospite s ostatkom sira i sitno sjeckanim peršinom te pecite 18-20 minuta. Poslužiti toplo.