Svinjski but na španjolski

Svinjski but na španjolski image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

3 osoba
    • 450   g svinjska buta odresci
    • 150   g ljubičasti luk
    • 1   režanj češnjak
    • 100   g kobasice za pečenje
    • 400   g pelati rajčica
    • 40   g crnih maslina
    • 100   ml crnoga vina
    •   rukole po želji
    •   maslinova ulja po želji
    •   soli
    •   papra

Priprema

    Priprema:Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.U duboku tavu stavite dinstati sitno sjeckani ljubičasti luk. Kada luk postane proziran, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i meso iz oguljene kobasice za pečenje. Nakon što meso izgubi boju, prelijte ga vinom, dodajte pelati rajčice i crne masline. Pustite umak da zavrije, začinite ga i prebacite u duboku vatrostalnu posudu te stavite u pećnicu. Za to vrijeme u tavi na naglo prepržite odreske svinjskog buta, da dobiju koru s obje strane. Zapečene odreske posložite u vatrostalnu posudu s unaprijed ispečenim umakom od rajčice i kobasica. Sve zajedno pecite još15 minuta.Poslužite toplo uz salatu od rikole.