Priprema:Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.U duboku tavu stavite dinstati sitno sjeckani ljubičasti luk. Kada luk postane proziran, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i meso iz oguljene kobasice za pečenje. Nakon što meso izgubi boju, prelijte ga vinom, dodajte pelati rajčice i crne masline. Pustite umak da zavrije, začinite ga i prebacite u duboku vatrostalnu posudu te stavite u pećnicu. Za to vrijeme u tavi na naglo prepržite odreske svinjskog buta, da dobiju koru s obje strane. Zapečene odreske posložite u vatrostalnu posudu s unaprijed ispečenim umakom od rajčice i kobasica. Sve zajedno pecite još15 minuta.Poslužite toplo uz salatu od rikole.
Svinjski but na španjolski
Sastojci
3
osoba
-
- 450 g svinjska buta odresci
- 150 g ljubičasti luk
- 1 režanj češnjak
- 100 g kobasice za pečenje
- 400 g pelati rajčica
- 40 g crnih maslina
- 100 ml crnoga vina
- rukole po želji
- maslinova ulja po želji
- soli
- papra