Više za vas!
Svinjski but na španjolski

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

450 g g Svinjska buta Svinjski but
(odresci)
150 g g Ljubičasti luk Ljubičasti luk
1 režnja režanj Češnjaka Češnjak
100 g g Kobasice za pečenje Kobasica za pečenje
400 g g Pelati rajčica Pelati rajčica
40 g g Crnih maslina Crna maslina
100 ml ml Crnoga vina Crno vino
Rukole Rukola
(po želji)
Maslinova ulja Maslinovo ulje
(po želji)
Soli Sol
Papra Papar

Svinjski but na španjolski

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

30 min
(2)

Priprema

Priprema:Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.U duboku tavu stavite dinstati sitno sjeckani ljubičasti luk. Kada luk postane proziran, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i meso iz oguljene kobasice za pečenje. Nakon što meso izgubi boju, prelijte ga vinom, dodajte pelati rajčice i crne masline. Pustite umak da zavrije, začinite ga i prebacite u duboku vatrostalnu posudu te stavite u pećnicu. Za to vrijeme u tavi na naglo prepržite odreske svinjskog buta, da dobiju koru s obje strane. Zapečene odreske posložite u vatrostalnu posudu s unaprijed ispečenim umakom od rajčice i kobasica. Sve zajedno pecite još15 minuta.Poslužite toplo uz salatu od rikole.