Svinjski kare bez kostiju u umaku od gorgonzole s mrkvom

Svinjski kare bez kostiju u umaku od gorgonzole s mrkvom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 30 min

Sastojci

4 osoba
    • 100   g gorgonzola
    • 400   g mrkve
    • 100   g maslaca
    • 2   dl vode
    • 1   žlica cvjetni med
    • 200   ml vrhnja za kuhanje
    •   papra po želji
    •   soli krupna
    • 600   g svinjetine

Priprema

    Za prilog mrkvu nasjeckamo na tanje kolutiće i popržimo ju na maslacu, dodamo žlicu i meda pa kratko prodinstamo. Mrkvu na kraju podlijemo gaziranom vodom i kuhamo dok mrkva ne omekša. Meso začinimo po ukusu te ga ispržimo na maslacu, dodamo vrhnje za kuhanje i gorgonzolu pa na laganoj vatri kuhamo dok ne postane kremasto. Serviramo uz Winemakers of Croatia Merlot.