
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
1 kg kg | Svinjska buta
Svinjski but (odrezak) | ||
2 kom kom | Luka Luk | ||
2 režnja režanj | Češnjaka Češnjak | ||
1 kom kom | Paprike babure Paprika babura | ||
1 kom kom | Rog paprike
Rog paprika (crvena) | ||
2 - 3 grančice grančica | Peršina
Peršin (lista) | ||
1 dl dl | Crnoga vina Crno vino | ||
2 žlice žlica | Crvene paprike
Crvena paprika (slatka) | ||
1 žličice žličica | Crvene paprike
Crvena paprika (ljuta) | ||
0,5 kg kg | Tjestenine
Tjestenina (fusilli) | ||
120 g g | Meki kravlji sir u salamuri Meki kravlji sir u salamuri | ||
Lovorova lista
Lovorov list (po želji) | |||
Soli
Sol (po želji) | |||
Papra
Papar (po želji) | |||
1 žlice žlica | Masti
Mast (svinjska) | ||
1 kockice kockica | Maslaca Maslac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSvinjski paprikaš s tjesteninom
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Svinjski but narežemo na trakice. Luk ogulimo i narežemo na trakice. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Crvenu rog papriku operemo, izvadimo koštice i narežemo na trakice. Peršinov list grubo nasjeckamo.
Paprikaš:
Na svinjskoj masti na srednje jakoj vatri prodinstamo luk, dodamo lovorov list i sjeckani češnjak. Prodinstamo 2-3 minute i dodamo meso. Lagano sve posolimo i popaprimo, pojačamo vatru i prodinstamo da se mesu zatvore pore. Kada meso pusti tekućinu, dodamo crvenu slatku i ljutu papriku. Podlijemo vinom i dodamo opranu cijelu papriku baburu. Dinstamo 2-3 minute da vino ispari i zalijemo vodom da skroz pokrije meso. Kuhamo poklopljeno na laganoj vatri da meso omekša, povremeno podlijevajući vodom ako tekućina reducira više od pola. Paprikaš kuhamo oko 50 minuta do sat vremena. Kada meso omekša, maknemo poklopac i pustimo da se paprikaš malo zgusne, tj. umak reducira. Maknemo s vatre, izvadimo kuhanu papriku baburu, očistimo je od koštica i stavimo u užu visoku posudu za miksanje. Dodamo malo tekućine od paprikaša i razradimo štapnim mikserom. Izmiksanu papriku vratimo u paprikaš, dosolimo i dopaprimo po želji i dodamo sjeckani peršinov list. Na vrućoj tavi na malo masti zapečemo trakice crvene rog paprike, lagano ih posolimo i popaprimo. Trakice nekoliko puta protresemo po tavi, oko 4 minute. Zapečene trakice paprike dodamo u gotov paprikaš.
Tjestenina + paprikaš:
Zakuhamo vodu koju lagano posolimo. Kada proključa, dodamo tjesteninu, promiješamo da se ne polijepi i kuhamo oko 8 minuta, ovisno o uputama. Gotovu tjesteninu procijedimo. Na tavici rastopimo maslac, dodamo kuhanu tjesteninu. Promiješamo i tjesteninu rasporedimo u duboke tanjure. Na tjesteninu dodamo paprikaš, na koji naribamo malo slanog sira.