Više za vas!
Svinjski paprikaš s tjesteninom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 kg kg Svinjska buta Svinjski but
(odrezak)
2 kom kom Luka Luk
2 režnja režanj Češnjaka Češnjak
1 kom kom Paprike babure Paprika babura
1 kom kom Rog paprike Rog paprika
(crvena)
2 - 3 grančice grančica Peršina Peršin
(lista)
1 dl dl Crnoga vina Crno vino
2 žlice žlica Crvene paprike Crvena paprika
(slatka)
1 žličice žličica Crvene paprike Crvena paprika
(ljuta)
0,5 kg kg Tjestenine Tjestenina
(fusilli)
120 g g Meki kravlji sir u salamuri Meki kravlji sir u salamuri
Lovorova lista Lovorov list
(po želji)
Soli Sol
(po želji)
Papra Papar
(po želji)
1 žlice žlica Masti Mast
(svinjska)
1 kockice kockica Maslaca Maslac

Svinjski paprikaš s tjesteninom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:45 sati
(33)

Priprema

Svinjski but narežemo na trakice. Luk ogulimo i narežemo na trakice. Češnjak ogulimo i sitno nasjeckamo. Crvenu rog papriku operemo, izvadimo koštice i narežemo na trakice. Peršinov list grubo nasjeckamo.

Paprikaš:
Na svinjskoj masti na srednje jakoj vatri prodinstamo luk, dodamo lovorov list i sjeckani češnjak. Prodinstamo 2-3 minute i dodamo meso. Lagano sve posolimo i popaprimo, pojačamo vatru i prodinstamo da se mesu zatvore pore. Kada meso pusti tekućinu, dodamo crvenu slatku i ljutu papriku. Podlijemo vinom i dodamo opranu cijelu papriku baburu. Dinstamo 2-3 minute da vino ispari i zalijemo vodom da skroz pokrije meso. Kuhamo poklopljeno na laganoj vatri da meso omekša, povremeno podlijevajući vodom ako tekućina reducira više od pola. Paprikaš kuhamo oko 50 minuta do sat vremena. Kada meso omekša, maknemo poklopac i pustimo da se paprikaš malo zgusne, tj. umak reducira. Maknemo s vatre, izvadimo kuhanu papriku baburu, očistimo je od koštica i stavimo u užu visoku posudu za miksanje. Dodamo malo tekućine od paprikaša i razradimo štapnim mikserom. Izmiksanu papriku vratimo u paprikaš, dosolimo i dopaprimo po želji i dodamo sjeckani peršinov list. Na vrućoj tavi na malo masti zapečemo trakice crvene rog paprike, lagano ih posolimo i popaprimo. Trakice nekoliko puta protresemo po tavi, oko 4 minute. Zapečene trakice paprike dodamo u gotov paprikaš.

Tjestenina + paprikaš:
Zakuhamo vodu koju lagano posolimo. Kada proključa, dodamo tjesteninu, promiješamo da se ne polijepi i kuhamo oko 8 minuta, ovisno o uputama. Gotovu tjesteninu procijedimo. Na tavici rastopimo maslac, dodamo kuhanu tjesteninu. Promiješamo i tjesteninu rasporedimo u duboke tanjure. Na tjesteninu dodamo paprikaš, na koji naribamo malo slanog sira.