Tart u obliku srca s višnjama

Tart u obliku srca s višnjama image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 1:05 h

Sastojci

6 porcije
    • 125   g maslaca
    • 1   kom jaje
    • 190   g brašna
    • 1   pakovanje vanilin šećer
    • 75   g šećera u prahu
    • 1   prstohvat sol
    • 130   g crème fraîche
    • 2   lista želatine
    • 2   žlice amaretta
    • 250   g višnje
    • 125   g šlaga
    • 0,5   pakovanja preljeva za tortu

Priprema

    Priprema:

    Razdvojiti žumanjak i bjelanjak jajeta. Maslac izrezati na kockice i umijesiti glatko tijesto s 60 g šećera u prahu i vanilin šećera, brašnom, žumanjkom, solju i 2-3 žlice hladne vode. Tijesto ostaviti u hladnjak oko sat vremena.

    Na malo brašna razvaljati tijesto na debljinu od oko 0,5 cm. Izrezati veliko srce (oko 20 x 26 cm), od ostataka tijesta izrezati mala srca (2,5 cm). Veliko srce staviti na lim obložen papirom za pečenje, rub tanko premazati žumanjkom i mala srca poslagati uokolo jedno do drugoga, srce iznutra na više mjesta probosti vilicom. Ostala srca položiti na lim i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 15-18 minuta, da bude hrskavo i ostane svijetlo, mala srca izvaditi već nakon 8-10 minuta pečenja. Sve ostaviti da se ohladi.

    Crème fraîche pomiješati s preostalim prosijanim šećerom u prahu i amaretom. Želatinu namočiti u hladnoj vodi, lagano istisnuti i otopiti uz lagano zagrijavanje. Najprije dodati 2 žlice mase s crème fraîche, zatim tu kremu pomiješati s preostalom smjesom. Staviti hladiti, dok krema ne počne želirati. Vrhnje istući u čvrst šlag, pažljivo umiješati i premazati preko srca od prhkog tijesta.

    Višnje dobro ocijediti i raspodijeliti na kremu. Preostala srca poslagati odozgo. 125 ml soka pomiješati s prahom za preljev za torte, zakuhati uz miješanje i ostaviti hladiti 1 minutu. zatim žlicom povlačiti tanke crte preko tarta i ostaviti da se stisnu.

Oznake