Više za vas!
Tart u obliku srca s višnjama

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

125 g g Maslaca Maslac
1 kom kom Jaja Jaje
190 g g Brašna Brašno
1 pakovanja pakovanje Vanilin šećera Vanilin šećer
75 g g Šećera u prahu Šećer u prahu
1 prstohvata prstohvat Soli Sol
130 g g Crème fraîche Crème fraîche
2 lista list Želatine Želatina
2 žlice žlica Amaretta Amaretto
250 g g Višnje Višnja
125 g g Šlaga Šlag
0,5 pakovanja pakovanje Preljeva za tortu Preljev za tortu

Tart u obliku srca s višnjama

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

1:05 sati
(2)

Priprema

Priprema:

Razdvojiti žumanjak i bjelanjak jajeta. Maslac izrezati na kockice i umijesiti glatko tijesto s 60 g šećera u prahu i vanilin šećera, brašnom, žumanjkom, solju i 2-3 žlice hladne vode. Tijesto ostaviti u hladnjak oko sat vremena.

Na malo brašna razvaljati tijesto na debljinu od oko 0,5 cm. Izrezati veliko srce (oko 20 x 26 cm), od ostataka tijesta izrezati mala srca (2,5 cm). Veliko srce staviti na lim obložen papirom za pečenje, rub tanko premazati žumanjkom i mala srca poslagati uokolo jedno do drugoga, srce iznutra na više mjesta probosti vilicom. Ostala srca položiti na lim i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 15-18 minuta, da bude hrskavo i ostane svijetlo, mala srca izvaditi već nakon 8-10 minuta pečenja. Sve ostaviti da se ohladi.

Crème fraîche pomiješati s preostalim prosijanim šećerom u prahu i amaretom. Želatinu namočiti u hladnoj vodi, lagano istisnuti i otopiti uz lagano zagrijavanje. Najprije dodati 2 žlice mase s crème fraîche, zatim tu kremu pomiješati s preostalom smjesom. Staviti hladiti, dok krema ne počne želirati. Vrhnje istući u čvrst šlag, pažljivo umiješati i premazati preko srca od prhkog tijesta.

Višnje dobro ocijediti i raspodijeliti na kremu. Preostala srca poslagati odozgo. 125 ml soka pomiješati s prahom za preljev za torte, zakuhati uz miješanje i ostaviti hladiti 1 minutu. zatim žlicom povlačiti tanke crte preko tarta i ostaviti da se stisnu.

Tagovi

Deserti