Više za vas!
Topla salata s pačetinom, ciklom i šipkom

Recept je dodan u omiljene

Prikaži omiljene

Recept je uklonjen iz omiljenih

Prikaži omiljene

Dogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo

Sastojci

1 pakovanja pakovanje Pačjih prsa Pačja prsa
1 pakovanja pakovanje Miješane salate Miješana salata
1 žličice žličica Lanenog ulja Laneno ulje
1 žličice žličica Balzamični ocat Balzamični ocat
1 kom kom Šipka Šipak
4 kom kom Cikle Cikla
(srednje veličine)
1 pakovanja pakovanje Kozja sira Kozji sir
100 g g Graha Grah
50 g g Oraha Orah
1 žličice žličica Senfa Senf
1 kom kom Naranče Naranča

Topla salata s pačetinom, ciklom i šipkom

Recept vam se sviđa

Recept vam se ne sviđa

Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo

60 min
(2)

Priprema

Priprema:

1. Ciklu skuhati u kipućoj vodi (ili na pari) 20 min dok ne omekša. Kad se dovoljno ohladi oguliti i izrezati na četvrtine, a zatim odložiti.

2. Nježno pritisnuti svaki šipak kako bi dobili sok i oslobodili zrna. Sok staviti u zdjelu te oštricom noža izvaditi zrna i staviti također u zdjelu, a ostatak zrna izvaditi pomoću čajne žličice.

3. Ulje, ocat, senf i 2 čajne žličice soka od šipka promiješati u zdjeli. Začiniti s ½ čajne žličice papra i prstohvatom soli, a potom odložiti.

4. Pećnicu zagrijati na 190°C. Zagrijati tavu koja se može staviti u pećnicu na srednje nisku temperaturu.

5. Ispeći odreske na tavi 6-8 minuta, kožom prema dolje, dok se ne iscijedi sva masnoća, a koža postane hrskava. Okrenuti i peći još 30 sekundi, a zatim staviti tavu u pećnicu i peći još 5 minuta na medium-rare, dok se ne ispeče po Vašem ukusu. Staviti sa strane da otpočine.

6. U istoj tavi nježno protresti orahe na srednjoj vatri dok ne počnu puštati ulje i miris pa maknuti s vatre.

7. Ciklu, mahune, salatu, feta sir i orahe staviti u zdjelu. Lagano protresti s 3 čajne žličice dresinga. Staviti hrpice salate na tanjure. Patku narezati na tanko i servirati uz salatu. Pošpricati preostalim dresingom i 1 čajnom žličicom soka od naranče te posuti zrnima šipka. Ukrasiti s kriškom naranče.