Topla salata s pačetinom, ciklom i šipkom

Topla salata s pačetinom, ciklom i šipkom image
Težina pripreme Lagano
Priprema 0 min
Kuhanje 1 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   pakovanje pačja prsa
    • 1   pakovanje miješana salata
    • 1   žličica laneno ulje
    • 1   žličica balzamični ocat
    • 1   kom šipak
    • 4   kom cikle srednje veličine
    • 1   pakovanje kozji sir
    • 100   g graha
    • 50   g oraha
    • 1   žličica senf
    • 1   kom naranča

Priprema

    Priprema:

    1. Ciklu skuhati u kipućoj vodi (ili na pari) 20 min dok ne omekša. Kad se dovoljno ohladi oguliti i izrezati na četvrtine, a zatim odložiti.

    2. Nježno pritisnuti svaki šipak kako bi dobili sok i oslobodili zrna. Sok staviti u zdjelu te oštricom noža izvaditi zrna i staviti također u zdjelu, a ostatak zrna izvaditi pomoću čajne žličice.

    3. Ulje, ocat, senf i 2 čajne žličice soka od šipka promiješati u zdjeli. Začiniti s ½ čajne žličice papra i prstohvatom soli, a potom odložiti.

    4. Pećnicu zagrijati na 190°C. Zagrijati tavu koja se može staviti u pećnicu na srednje nisku temperaturu.

    5. Ispeći odreske na tavi 6-8 minuta, kožom prema dolje, dok se ne iscijedi sva masnoća, a koža postane hrskava. Okrenuti i peći još 30 sekundi, a zatim staviti tavu u pećnicu i peći još 5 minuta na medium-rare, dok se ne ispeče po Vašem ukusu. Staviti sa strane da otpočine.

    6. U istoj tavi nježno protresti orahe na srednjoj vatri dok ne počnu puštati ulje i miris pa maknuti s vatre.

    7. Ciklu, mahune, salatu, feta sir i orahe staviti u zdjelu. Lagano protresti s 3 čajne žličice dresinga. Staviti hrpice salate na tanjure. Patku narezati na tanko i servirati uz salatu. Pošpricati preostalim dresingom i 1 čajnom žličicom soka od naranče te posuti zrnima šipka. Ukrasiti s kriškom naranče.