Priprema:
Tuna tacosi
Sastojci
4
osoba
-
- 1 kom tuna odrezak
- 8 kom tortilje
- 1 žlica maslinovo ulje
- 2 režnja češnjaka
- 1 kom naranča
- 2 žlice peršina svježi
- 1 žličica đumbir svježi, naribani
- 5 zrna papra
- 1 kom avokado
- 2 kom rajčice
- 1 kom ljubičasti luk
- 1 kom mango
- 50 ml soja umaka
Priprema
U posudu stavite soja umak, maslinovo ulje, sok jedne naranče i malo korice, protisnuti češnjak, đumbir, peršin i papar u zrnu. Položite tunu u marinadu, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 2 sata. Nakon što je tuna upila okuse I mirise ispecite je na grill tavi, 3-4 minute sa svake strane, ovisno kakav stupanj pečenosti preferirate.Stavite tunu na dasku i ostavite da odmori 5 minuta. Od avokada, rajčice, luka i manga napravite pikantnu salsu. Sve sitno nasjeckajte i pomiješajte uz dodatak malo maslinovog ulja i octa. Tortilje zagrijte na tavi, stavite 3 pune žlice salse, tunu narežite na trakice i položite na salsu. Poslužiti odmah uz umak po želji.