Tuna tacosi

Tuna tacosi image
Težina pripreme Srednje
Priprema 0 min
Kuhanje 2:30 h

Sastojci

4 osoba
    • 1   kom tuna odrezak
    • 8   kom tortilje
    • 1   žlica maslinovo ulje
    • 2   režnja češnjaka
    • 1   kom naranča
    • 2   žlice peršina svježi
    • 1   žličica đumbir svježi, naribani
    • 5   zrna papra
    • 1   kom avokado
    • 2   kom rajčice
    • 1   kom ljubičasti luk
    • 1   kom mango
    • 50   ml soja umaka

Priprema

    Priprema:

    U posudu stavite soja umak, maslinovo ulje, sok jedne naranče i malo korice, protisnuti češnjak, đumbir, peršin i papar u zrnu. Položite tunu u marinadu, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 2 sata. Nakon što je tuna upila okuse I mirise ispecite je na grill tavi, 3-4 minute sa svake strane, ovisno kakav stupanj pečenosti preferirate.Stavite tunu na dasku i ostavite da odmori 5 minuta. Od avokada, rajčice, luka i manga napravite pikantnu salsu. Sve sitno nasjeckajte i pomiješajte uz dodatak malo maslinovog ulja i octa. Tortilje zagrijte na tavi, stavite 3 pune žlice salse, tunu narežite na trakice i položite na salsu. Poslužiti odmah uz umak po želji.