
Recept je dodan u omiljene
Prikaži omiljeneRecept je uklonjen iz omiljenih
Prikaži omiljeneDogodila se pogreška. Molimo pokušajte ponovo
Sastojci
750 g g | Krumpira Krumpir | ||
2 glavice glavica | Luka Luk | ||
Soli
Sol (po želji) | |||
850 ml ml | Kisela kupusa Kiseli kupus | ||
75 ml ml | Rizlinga Rizling | ||
4 žlice žlica | Suncokretova ulja Suncokretovo ulje | ||
Papra
Papar (po želji) | |||
300 ml ml | Povrtnoga temeljaca Povrtni temeljac | ||
1 lista list | Lovorova lista Lovorov list | ||
2 - 3 žličice žličica | Smeđega šećera Smeđi šećer | ||
2 kom kom | Jaja Jaje | ||
1 žličice žličica | Kima Kim | ||
75 g g | Brašna Brašno | ||
25 g g | Griza Griz | ||
Brašna
Brašno (po želji) | |||
600 g g | Svinjske vratine Svinjska vratina | ||
4 žlice žlica | Maslaca Maslac |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listValjušci s pirjanim kiselim kupusom - ukusni klasik!
Recept vam se sviđa
Recept vam se ne sviđa
Dogodila se pogreška. Pokušajte ponovo
Priprema
Krumpir oprati i skuhati u kipućoj slanoj vodi. Luk očistiti, sitno nasjeckati i popržiti na vrućem ulju. Kiseli kupus ocijediti, dodati u tavu s lukom i pirjati dok ne posmeđi. Zaliti vinom i temeljcem. Začiniti solju, paprom, šećerom, lovorom i kimom. Poklopljeno pirjati još 30-ak minuta, povremeno miješajući. Po potrebi doliti još temeljca.
Krumpir ocijediti, oguliti i zgnječiti. Dodati jaje, griz, sol i brašno te umijesiti tijesto. Na pobrašnjenoj površini napraviti prst debele valjuške. Kuhati u posoljenoj kipućoj vodi cca 2 minute ili dok ne isplivaju na površinu.
Vratinu narezati na četiri komada. Na preostalom zagrijanom ulju sa svake strane peći cca 5 minuta. Valjuške ispeći na zagrijanom maslacu dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Poslužiti uz pečenu vratinu i kiseli kupus.
Preporuka za vino uz jelo:WINEMAKERS OF CROATIA Pošip, vrhunsko bijelo vino 2017